Байерн победи с 2:1 третия в класирането Фрайбург и увеличи

...
Байерн победи с 2:1 третия в класирането Фрайбург и увеличи
Коментари Харесай

"Почистваме всичко за пари": феновете на "Байерн" протестираха срещу шефовете

Байерн " победи с 2:1 третия в класирането " Фрайбург " и усили преднината си на върха в Бундеслигата на четири точки, само че почитателите на отбора използваха срещата, с цел да стачкуват против управлението. Двубоят с " Фрайбург " беше първият от март 2020 година насам, в който трибуните на " Алианц сцена " бяха изпълнени, а на срещата участваха 75 000 фенове.

В началото на второто полувреме обаче почитателите издигнаха голям транспарант, ориентиран против шефовете на отбора поради бизнес връзките им с Катар. " За пари почистваме всичко ", гласеше надписът, а под него беше изобразено по какъв начин президентът Херберт Хайнер и изпълнителният шеф Оливер Кан стоят до пералня с буквите на клуба и перат облекла с кървави петна. В лявата ръка на Кан е изобразено куфарче, цялостно с пари, на което е написано " Може да разчитате на нас ".

Феновете на " Байерн " не са съгласни клубът да поддържа връзки с Катар. Тимът постоянно прави зимните си лагери точно в Катар, а авиолинията " Катар Еъруейз " е спонсор на " Байерн " от няколко години. Според немски медии връзките с Катар ще са тематика на идващото годишно общо заседание на клуба.

Statement der Bayern-Fans in der Arena
— Torben Hoffmann (@Sky_Torben)

Попитан за митинга от почитателите, след мача треньорът Юлиан Нагелсман съобщи: " Видях, че нещо виси. Казах и преди, че клубът е в разговор и се пробва да въздейства на нещата посредством разговор. Не с изключване и гледане встрани. Мисля, че към този момент сме създали разлика. "

На терена " Байерн " не изигра от най-хубавите си мачове през сезона, само че въпреки всичко стигна до триумфа с голове на Леон Горецка и Роберт Левандовски. Баварците към този момент имат 28 точки и водят с четири пред втория " Борусия " (Дортмунд), който загуби с 1:2 от " Лайпциг " като посетител. " Фрайбург " остава на трето място с 22.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР