Бай Ганьо и опозиция – ама де, де! Да сме

...
Бай Ганьо и опозиция – ама де, де! Да сме
Коментари Харесай

Res XLI: Крадливите копелета

Бай Ганьо и съпротива – но де, де! Да сме почтени: сега няма съпротива. Опозиционната линия минава сред всички във властта и разпилените десни; както и сред властта и народа, дал своя вот за същите.

***

Приватизацията и отминалостта – познавайки ГЕРБ и Движение за права и свободи, желаят да измъкнат с властови рекет гепеното от крадците преди 20 години; крадливите копелета Българска социалистическа партия пък си траят, щот те са огромната част от тези крадци и поради тях преходът де факто почна през 1997, а не през 1989.

***

И когато няма съпротива (освен десните, които бият камбаната, само че не се чува), никой не може да пречи на общата спекулация на двамата шишковци, над които като дебела орлица бди третият (който, по конституция, би трябвало да е страна в спортния процес).

***

Когато няма съпротива, Доган си “купува ” и си прави пристанище на мястото на ТЕЦ-Варна. Нещо като Мерилиън със Стийв Хогарт.

***

Ние сме в нещо като вторичния сън на Юнг, т.е. в double dreaming (или false awakening). Във второто, най-общо, хората сънуват, че са будни.

***

Когато няма съпротива, едноредната ограда на Валери, без сигнализация и екстри, коства към 1000 лв. на кв. м; гръцката, за съпоставяне, коства на половина и е двойна. Вие направете сметката - и за какво Валери е във властта.

***

Когато няма съпротива, шишкавата прокуратура “погва ” неуместни като Иво Прокопиев и ги назовава “олигарси ” (защото медиите му ги разкостват и им ебават сталбилността, без извинение), вместо да “погне ” същинските крадци като Московски, Лили и така нататък

***

Чуждите вложения били спаднали 20 пъти през последните 10 години. Проклет да си, Орешарски.

***

Когато няма съпротива, шишковците търсят финансиране от саудитци и сходни, щот никоя европейска банка няма да ги финансира, а Путин не дава, до момента в който не върнат парите за “тръбата ”. Путин, прочее, си търси парите, дадени напред, и съгласно законите на мафията скоро може да останем без най-малко един шишко.

***

Когато няма съпротива, дебелите открадват безнаказано към 5% от българския народен артикул.

***

Всичко това е малко като апорията със sexual harassment-а – от една страна, си е тип принуждение над личността, само че от друга си е доста обидно никой да не те харас-ва. Ако не те харесват, не те и харас-ват, right?

***

А в действителност ми се приказва за починалия Фатс Домино, по рождение Антоан Домино (и една от “душите ” на Ню Орлийнс): може би единственият founding father of rock’n roll, който не беше секс-символ. Той нито прогласи “нова ера ” като Елвис, нито сглобяваше предходната като Биг Джо Търнър. Просто си остана обичаен “хитмейкър ”, продал над 65 млн. албума; единствените над него, в комерсиален смисъл, са Елвис, Бийтълс и Стоунс, най-малко докъм средата на 80-те.

***

Фатс нямаше харизма и не беше секси, само че си остава един от най-важните основатели на рокендрола – с топлия си вокал и изключително с неговото буги-уги, New Orleans-flavoured пиано. Имаше обаче собствен жанр и даже wit, въпреки и без пристрастеността и експлоадиранията на Чък Бери, Литъл Ричард, Джери Лий Луис или Елвис.

***

И по този начин.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР