Бацигово е поредната община, която се принуждава да въведе режим

...
Бацигово е поредната община, която се принуждава да въведе режим
Коментари Харесай

Поредна община въвежда режим на тока

Бацигово е следващата община, която се принуждава да вкара режим на уличното осветяване поради непостижимите за бюджета си сметки за електричество. За това предизвести кметицата Надежда Казакова, която още веднъж излезе с намерено и в детайли послание към жителите, в което изяснява какво постанова крайната мярка. За съпоставяне показва, че през декември 2020 година сметката за ток на общината е била 19 251 лв., до момента в който година по-късно е станала 46 668 лв..

Припомняме, че с казуса се сблъскват всички български общини, като доста от дребните с по-скромни бюджети се принудиха да стопират в късните часове на нощта уличните лампи, с цел да избегнат по-тежки финансови разтърсвания. Преди дни това се случи и в Лесичово, написа Марица.

Ето какво гласи писмото на Надежда Казакова:

УВАЖАЕМИ ЖИТЕЛИ НА ОБЩИНА БРАЦИГОВО,

Намираме се в една без подозрение комплицирана икономическа конюнктура. Повишаването на цените на електрическата енергия и горивата докара до неизбежно увеличение на цените на съвсем всички артикули и услуги. В тази връзка Община Брацигово, както и всички други общини в страната е изправена пред увеличение на разноските, нужни за естественото действие на всички действия и услуги.

В последните месеци разноските ни за електрическа енергия набъбнаха фрапантно в резултат стремглавото повишаване на национално равнище.

Предстоят сложни месеци за общинския бюджет, защото предстоящите доходи са сходни с миналогодишните, а предстоящите разноски са в пъти по-големи, поради скока в цените.

Пример за това е сравнението на сметките за електрическа енергия на общината за месец декември 2020г.- 19251.66 лв. и месец декември 2021г.- 46668.52 лв..

Във връзка с това в интервала от 24.01.2022г. до 30.04.2022г. в това число за икономисване на електрическа енергия ще бъде въведено краткотрайно изключване на уличното осветяване в общината в избрани часове по график.

Ръководството на Община Брацигово ще постави оптимални старания популацията на Общината да бъде наранено във допустимо най-малка степен от тези процеси, само че следва да е ясно, че влошената икономическа конюнктура в страната неизбежно ще окаже отрицателно въздействие върху някои бъдещи проекти за развиването и модернизирането на нашата община.

Вярвам, че с общи старания и схващане ще се оправим с провокациите, които предстоят!

С УВАЖЕНИЕ,

НАДЕЖДА КАЗАКОВА                                                                                            

КМЕТ НА ОБЩИНА БРАЦИГОВО        

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР