Бащата на шофьора на принцеса Даяна Анри Пол, който загина

...
Бащата на шофьора на принцеса Даяна Анри Пол, който загина
Коментари Харесай

Бащата на шофьора на принцеса Даяна шокиращо: В полицията ми казаха, че са убити!

Бащата на водача на принцеса Даяна Анри Пол, който почина дружно с нея и спътника ѝ Доди ал Файет, твърди, че преди 20 години " английската полиция ми сподели - това е ликвидиране ".

" Даяна и Доди ал Файет бяха убити предумишлено, а синът ми попадна в заговора ", споделя и в изявление пред Мirror 85-годишният Жан Пол.

Анри Пол, изпълняващ длъжността началник на службата по сигурността на парижкия хотел Ritz, шофираше автомобила Mercedes, котйто в ранните часове на 31 август 1997 година се размаза в тунела Алма в Париж дружно с Даяна и Доди ал Файет.

Сред аргументите за злополуката, които се спрягат публично са алкохолно замайване на водача, превишение на скоростта и папараците, които са пречили на придвижването и са заслепили Анри Пол.

В европеските масмедии обаче необятно е застъпена и версия за скрит план, в това число с присъединяване на английските спецслужби, за да не се допусне брак сред майката на бъдещия крал и мохамеданин.

Към тази версия, като се базира на някакви представители на Скотланд ярд, се придържа и Жан Пол, който обаче отхвърля синът му да у забъркан в заговора.

" Моят наследник беше прекомерно почтен... Възможно, аргументите за злополуката ще станат известни след 30 или 50 години, само че аз желая да ги узная преди да умра. Жалко, че това надали ще стане ", споделя бащата на водача на принцеса Даяна.

Превод: БЛИЦ

ДОСИЕ БЛИЦ:

На 31 август 1997 година в автомобилна злополука в Париж умират принцеса Даяна, нейният компаньон Доди ал-Файед и водачът на автомобила Анри Пол. Бодигардът на ал Файед - Тревор Рийс-Джоунс, който седял на предната пътническа седалка, е единственият, който оцелява.

Инцидентът става в тунела Понт де л'Алма. Колата се блъска в тринадесетата колона на тунела. Анри Пол и Доди Ал-Файед умират на място. Даяна получава съществени пострадвания на сърцето и вътрешен кръвоизлив. Транспортирана е с кола за спешна помощ до болничното заведение, само че по пътя получава два сърдечни пристъпа и макар опитите на лекарите умира в 4.00 ч. сутринта локално време.

18-месечното френско правосъдно следствие завършва през 1999 година с изказването, че автомобилната злополука, при която умира принцесата, е породена от Анри Пол, който изгубил надзор над колата при висока скорост и под въздействие на алкохол. Кръвният разбор посочил, че наличието на алкохол в кръвта му било три пъти повече от допустимите правила.

Любопитен факт е, че бащата на Доди - Мохамед Ал-Файед, притежател на „ Хародс " и на хотел „ Риц ", твърди, че злополуката е резултат от интрига и е ръководена от MI6 по указания от принц Филип, херцог на Единбург. През 2007 година в Кралския съд стартира ново следствие.

На 7 април 2008 година правосъдният състав удостоверява решението си - Даяна е починала заради невнимателното шофиране на Анри Пол и заради преследването от страна на фотографите.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР