Бащата на Денис Мустафа Ал Газзи е подал жалба в

...
Бащата на Денис Мустафа Ал Газзи е подал жалба в
Коментари Харесай

Килърът Денис Ал Газзи от „Люлин“ заплашва с ченгета. Пише жалби срещу недоволни граждани

Бащата на Денис Мустафа Ал Газзи е подал тъжба в полицията против един от уредниците на митинга против стартирането му под домакински арест Поли Ванкова, заяви пред „ Телеграф “ самата тя.

Ал Газзи-баща се ожалил, че фамилията се чувствало застрашено и потърсил подпомагане от органите на реда. Именно поради това Ванкова е била извикана в Девето РПУ за предоставяне на пояснения и е получила сигнален протокол.

„ Цитирал е моето име. Казал че провеждам противозаконни митинги, заря и приканвам хората към разпра с тях. Казах и на полицията. Живеем в свободна страна. Имам право на мнение. И не застрашавам никого, показвам гражданска позиция. И съм възмутена от решението на съда ”, разяснява още Ванкова.

Тя не приема привикването й в РПУ-то като опит за заплашване.

Младата жена изрази възмущението си и във фейсбук групата „ Люлин “.

„ Днес бях извикана от чиновници на 9то РПУ София с цел да дам пояснения във връзка на изявленията си във Facebook групата на Люлин, по отношение на килъра на Илиян Илиев – Денис Ал – Гази. Той и фамилията му се чувствали застрашени от мойте изявления, противозаконни митинги и заря проведена пред входа му!

Ами, уважаеми Денис Ал – Гази и Кемал Ал – Гази, няма да спра!

Живеем в свободна страна и в случай че вие можете да си платите с цел да го пуснат под домакински арест, аз пък мога да приказвам и да показвам възмущението си от решението на съда и да провеждам митинги. Предупредителният протокол не е нещо което ще ме спре! Така,че дерзайте ….НЕ МЕ Е СТРАХ, продължаваме напред “, написа тя.

Припомняме, че Денис Ал Газзи беше пуснат под домакински арест на 12 януари от съдийския състав на Апелативния съд в София. Това се случи откакто той прекара повече от година в ареста. Разследването против него още не е завършило.

Мъжът ще би трябвало да носи гривна и ще може да напуща жилището си единствено след позволение на съда. Още същата вечер пред блока, в който живее той, беше проведен оживен митинг. Недоволните жители желаеха обвиненият да бъде върнат в ареста. Допускаха, че може и да напусне страната.

Мъжът е упрекнат в убийството на 32-годишния Илиян Илиев от столичния квартал „ Люлин “. То беше осъществено при започване на 2022 година след ваучър за раждане на дете, съпроводен със заря.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР