Бащата и майката обичали своя син, но не знаели какво

...
Бащата и майката обичали своя син, но не знаели какво
Коментари Харесай

Безценният урок, който един баща дал на своя син

Бащата и майката обичали своя наследник, само че не знаели какво да вършат с него. Той бил интелигентен, надарен и хубав. Но бил и доста себелюбив и характерът му бил сложен, по тази причина никой не желал да дружи с него. Често се сърдел и говорел неприятни думи на другите.

Когато момчето пораснало, той по някакъв метод съумял да се ожени за прелестна госпожица в съседство.

Но от първия ден всичко тръгнало на зле и двамата постоянно се карали. Родителите на младежа били доста обезпокоени поради неприятния му темперамент. Те мислели какво да създадат и един ден на бащата му хрумнала една концепция.

Той повикал сина и му дал чук и торба с пирони. Бащата споделил: „ Всеки път, когато се разсърдиш, вземи гвоздей и го забий в тази ограда толкоз мощно, колкото можеш “.

Оградата била доста твърда, чукът тежък, само че синът бил толкоз гневен, че в първия ден той забил 37 пирона.

Ден след ден, седмица след седмица броят пирони последователно намалявал. След известно време младежът почнал да схваща, че да управлява своя манталитет е надалеч по-лесно, в сравнение с да забива пирони в оградата.

В един прелестен ден младежът към този момент нямал потребност да забива пирони в оградата, защото се научил да управлява себе си по отличен метод.

След това той отишъл при татко си и му разказал за своето достижение. Бащата споделил: „ Сега всякога, когато изкараш през целия ден без яд, изваждай по един гвоздей “.

Минало доста време. Накрая младежът можел да се гордее със себе си, тъй като всички пирони били премахнати. Когато отишъл при татко си и му разказал за това, таткото му предложил да отидат и деликатно да огледат оградата.

„ Ти свърши чудесна работа, сине, само че обърни вниманите на дупките, останали от пироните. Оградата в никакъв случай няма да бъде както преди.

Същото се случва, когато твоите думи нагрубяват хората, защото думите оставят белези в сърцата им както дупките в оградата.

Запомни, че би трябвало да се отнасяме към всеки с обич и почитание, тъй като няма никакво значение дали ще съжаляваш за това, което си споделил, белезите към този момент няма да изчезнат! “

Източник: svobodnazona.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР