Бързото зареждане ви позволява да заредите напълно батерията на електрическо

...
Бързото зареждане ви позволява да заредите напълно батерията на електрическо
Коментари Харесай

Бързото зареждане на батерията дали вреди на електромобила?

Бързото зареждане ви разрешава да заредите изцяло батерията на електрическо транспортно средство единствено за няколко часа. Това обаче може да се отрази отрицателно на нейното положение.Експертите проучват данни за зареждането на повече от 12 500 автомобила Tesla в Съединени американски щати. Те изследват степента на понижаване на пробега с едно зареждане когато колата се зарежда на бърза или на станция с изменчив ток.За сравнението са определени електрически коли, които употребяват бързо зареждане през 90% от времето. 

Останалите коли се зареждат с бързо зареждане единствено в 10% от времето. Проучването сподели, че тези два метода на зареждане имат идентичен резултат върху положението на батерията, написа AutoMedia.bg. Във всеки случай с времето пробегът на електрическото транспортно средство понижава. Здравето на батерията е най-засегнато от рискови температури и ниски или високи равнища на батерията. 

За щастие модерните системи за ръководство могат да предотвратят щета на батерията, докато употребявате и бързо зареждане. Експертите препоръчват да употребявате функционалността за предварителна подготовка на батерията преди зареждане в горещо и студено време. Така батерията ще издържи по-дълго.Освен това би трябвало да избягвате бързото зареждане, когато батерията е с доста висок или с доста невисок заряд. Съпротивлението на батерията при тези равнища е по-високо и основава в допълнение натоварване.

На бързи зарядни станции е мощно целесъобразно зареждане в диапазона 20 - 80 %, а в случай че батерията ви е над или под тези равнища е най-добре да употребявате домакински контакт. Принципно зареждането в горепосочения диапазон е най-оптимално за живота на батерията.тие на електрически транспортни средства.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР