Бързото разпространение на коронавируса породи опасения за неговото въздействие върху

...
Бързото разпространение на коронавируса породи опасения за неговото въздействие върху
Коментари Харесай

Коронавирусът може да има положителен ефект за икономиката на САЩ?

Бързото разпространяване на ковид породи опасения за неговото влияние върху китайската стопанска система и световния напредък като цяло. Едно по-различно мнение на върховен държавен чиновник от Съединени американски щати обаче се открои в последните часове.

Министърът на търговията на Съединени американски щати Уилбър Рос съобщи, че смъртоносната зараза на ковид в Китай може да има позитивен резултат за американската стопанска система. По време на телевизионно изявление Рос сподели, че епидемията може да форсира връщането на работните места в страната, написа BBC.

Коментарите на Рос станаха цел за критици на администрацията на президента Доналд Тръмп. Говорител на комерсиалното ведомство обаче изрече и различен коментар, който също стана обект за забележки - той сподели, че би трябвало да се вземат поради възможните последици за бизнеса, тъй като Китай е страна, която имала дълга история на покриване на действителни опасности за личния си народ и останалия свят.
 Икономическият напредък на Китай може да падне под 5% поради ковид
Икономическият напредък на Китай може да падне под 5% поради ковид

Това ще принуди Пекин да вземе спомагателни ограничения и да повиши бюджетния недостиг

Според Саймън Баптист от Икономическия разследващ отдел в Сингапур фирмите няма да вземат съществени и дълготрайни капиталови решения въз основа на огнище на заболяване, което може да продължи от три до шест месеца. По думите му е по-вероятно коронавирусът да има негативно влияние върху Съединени американски щати, в сравнение с позитивно. " Всъщност Съединени американски щати ще бъдат чист губещ, тъй като все пак Китай към момента е огромен пазар за Съединени американски щати, тъй че в случай че китайската стопанска система се забавя доста, това ще има резултат и върху тази на Съединени американски щати. "

Вирусът стана мотив и за доста спекулации. Факт е обаче, че Световната здравна организация разгласи изключителна обстановка, защото заболяването продължава да се популяризира отвън Китай.

Най-малко 213 души са починали от вируса в Китай, а в този момент той се е популяризирал и в 18 други страни.
 Коронавирусът изтри $1,5 трилиона от пазарите
Коронавирусът изтри $1,5 трилиона от пазарите

От 20 януари насам

Икономисти настояват, че коронавирусът може да има по-голямо въздействие върху международната стопанска система от епидемията на тежкия изострен респираторен синдром (ТОРС) през 2002-2003 година. ТОРС болести повече от 8 000 души, причинявайки повече от 700 смъртни случая. Различни калкулации дефинират, че болестта е коствала на международната стопанска система над 30 милиарда $.

Коронавирусът към този момент принуди световни компании, в това число софтуерни колоси, производители на коли и търговци на дребно, краткотрайно да затворят офисите си в Китай и да лимитират служебните си пътувания от и до страната. Властите в Китай също постановиха огромни ограничавания за пътешестване в цялата страна.
 Мерките на американските софтуерни колоси против ковид
Мерките на американските софтуерни колоси против ковид

Мегакомпаниите всеобщо лимитират пътуванията и приканват чиновниците си да работят от вкъщи
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР