В две общини от област Благоевград - Петрич и Сандански,

...
В две общини от област Благоевград - Петрич и Сандански,
Коментари Харесай

Марокански скакалци в Петрич и Сандански

В две общини от област Благоевград - Петрич и Сандански, ще пръскат по авиационен способ против нахлуване на марокански скакалци, оповестяват от Българската организация по сигурност на храните (БАБХ).
Третирането ще е 5 дни и ще продължи до 28 юни. На територията на община Петрич ще бъдат обработени площи от землището на село Марикостиново и землището на село Генерал Тодоров. На територията на община Сандански ще се извърши отнасяне на площи от землищата на село Джигурово, село Ласкарево, село Ладарево, село Любовка и село Лешница.
Причината за това е всеобщото намножаване на стопански значимия пакостник марокански скакалец, който е рисков с това, че с изключение на дива растителност, шубраци и треви, може да доближи и културните растения на полето и в градината.
Продуктът за растителна отбрана не съставлява заплаха за живота и здравето на хората и животните, оповестяват от БАБХ.
През май 19 851 декара бяха обработени против нападението на марокански скакалци в границите на шест дни по авиационен способ на територията на пет общини в област Кърджали - община Черноочене, община Кърджали, община Джебел, община Кирково и община Момчилград. Този метод на отнасяне бе належащ, защото обработките по наземен прийом не даваха резултат.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР