Бързата диета 5/2: как да отслабнете скростно и без вреда

...
Бързата диета 5/2: как да отслабнете скростно и без вреда
Коментари Харесай

Бързата диета 5/2

Бързата диета 5/2: по какъв начин да отслабнете скростно и без щета за здравето ви, показват специалисти. Диетата 5:2 ви оказва помощ освен да отслабнете за няколко седмици, само че и да подобрите цялостното си здраве и да изглеждате по-млади. Тази диета е създадена от журналиста и доктор М. Моузли. За да постигнете стремежи резултат, не е нужно да се придържате към строга диета, задоволително е да организирате дни на апетит няколко пъти седмично.

Моузли задълбочено е проучил изгодите от дните на недояждане и е създал своя лична техника, която се е трансформирала в същинска „ бомба “ и е помогнала на хиляди хора да решат проблемите си с тежестта и здравето си. Същността на техниката е доста елементарна – би трябвало да намалите броя на употребяваните калории до 500 няколко дни в седмицата, а през останалите дни можете да ядете както нормално.

Ползи от диетата 5/2

За да отслабнете по-бързо, по-добре е да разделите тези 500 килокалории на две дози – яжте единствено заран и вечер. В дните на гладно би трябвало да ядете протеинови храни, зеленчуци и билки. Например, на закуска можете да ядете бъркани яйца, овесени ядки с горски плодове и да изпиете чаша кафе или чай. И най-хубавият вид за вечеря ще бъдат пилешки гърди или риба на пара, както и зеленчуци (може да са печени на скара) и пресни билки. По време на интервала на намаляване е значимо да се пият доста течности, за предпочитане зелен чай или вода с лимон. По-добре е да организирате разтоварването в работни дни, когато денем сте заети с нещо и няма да бъдете изтощени от възприятието на апетит.

Благодарение на дните на гладно, можете освен да се отървете от непотребните килограми по-бързо, само че и да намалите апетита си в елементарните дни, тъй като несъмнено ще се насладите на чувството за лекост и новото умеене да контролирате апетита си. Освен това гладуването започва процеса на възобновяване на клетките – кожата става здрава, концентрацията се усъвършенства и сънят се възстановява. Ако би трябвало да отслабнете по-бързо, можете да организирате три разтоварващи дни в седмицата.

За 4 месеца можете да свалите до 8 кг!

За да отслабнете бързо и без негативни последствия за здравето, задоволително е да се придържате към следните правила:

Пийте доста течности, не кафе! За предпочитане билков чай ​​или чиста вода, която ще защищити тялото ви от дехидратация и ще способства за бързото елиминиране на токсините. В дните на гладно въглехидратите (тестени произведения, бял самун, разнообразни зърнени храни, плодове и сладкиши) не би трябвало да се включват в диетата, по-добре е да се даде желание на яйца, сирене, зеленчуци, ядки. Не преяждайте в естествените дни. Например, в случай че вашата диета нормално е 3000 калории дневно, не увеличавайте тази цифра заради дните на апетит.

В елементарните дни можете да ядете всевъзможни познати храни, само че има няколко варианти за дните на апетит: в деня преди „ почивния ден “, вечеряйте не по-късно от 19 часа, а на идващия ден закусвайте не по-късно от 8 сутринта (като консумирате не повече от 300 калории), вечерята в същия ден също би трябвало да бъде в 19 часа (максимум 200 калории); можете да вечеряте в 20 часа в деня преди разтоварването, по-късно да пропуснете закуската на идващия ден, само че да обядвате не по-късно от 12 часа следобяд, като изядете 300 калории и вечеряте малко по-рано – в 19 часа (не повече от 200 калории); различен вид е да вечеряте в деня преди „ почивния ден “ в 19:00 ч., на идващия ден да закусите в 8:30 ч. сутринта и да изядете всички 500 калории по едно и също време, а по-късно да пиете единствено вода или зелен чай по време на деня.

Ако се придържате към тази диета в продължение на няколко месеца, ще можете да намалите равнището на холестерола в тялото и, несъмнено, да се отървете от наднорменото тегло. Ако прецизно спазвате всички правила, тогава за 4 месеца можете да загубите до 8 кг! Съгласете се, това е отличен резултат и без щета за здравето.

Множество проучвания потвърждават, че за здрав и дълъг живот е значимо човек да пости от време на време. И какво може да бъде по-добре от диета, която ви разрешава да отслабнете без съществени ограничавания? Опитайте метода 5/2 и вижте какъв брой е ефикасен! Но преди да организирате дни на гладно за себе си, няма да е ненужно да се консултирате със експерт и да се уверите, че нямате противопоказания за от време на време недояждане.

 infomax-logo-50-15-HW

Оценете тази статия
Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР