Барселона започна да опипва почвата около завръщането на Неймар с

...
Барселона започна да опипва почвата около завръщането на Неймар с
Коментари Харесай

Барса почна преговори с ПСЖ, чака помощ от самия Неймар

Барселона стартира да опипва почвата към завръщането на Неймар с диалози с клуба му Пари Сен Жермен. Те се водят от медиатори, които пазят ползите и на двата клуба и които са доближени до самия състезател. Това са "старите кучета " в сектора Киа Жоорабчиян и Пини Захави, оповестява вестник "Спорт ".

Те би трябвало да създадат по този начин, че двата клуба да си свидлив ръцете по договорката, без тя да се трансформира в сапунена опера и дългоседмична трансферна сага. Но защото връзките сред испанския и френския първенец са обтегнати от много време насам, може да се наложи намесата и на самия състезател, с цел да се форсира договорката.

Каталунците са споделили на нападателя, че ще се наложи в даден миг да разгласи обществено желанието си в пресата, че желае да напусне "Парк де Пренс " и единствената алтернатива пред него е "Камп Ноу ". Той към този момент е имал сходен диалог на четири очи с президента Насер Ал Хелайфи и му е оповестил тъкмо това. Но може да се наложи историята да се раздуха, с цел да се форсира развръзката.

Той постъпи по точно сходен метод преди две години, когато трябваше да форсира прекосяването си в Париж. Сега обаче е помолил само за пролонгация до края на присъединяване на Бразилия на Копа Америка, с цел да не се нагнетява напрежението върху състава поради най-голямата му звезда, въпреки да не е част от шампионата поради контузия.

Иначе от Барса са безапелационни каква ще е офертата им към ПСЖ и няма да вършат отстъпки от нея. Тя ще включва прекосяването на Филипе Коутиньо в Париж, плюс някаква неособено голяма сума, която ще е от порядъка на най-много 35-40 млн. евро.

Преди две години каталунците получиха 222 млн. евро за Неймар и с голям % от тези пари ангажираха сънародника му от Ливърпул. Още тогава Пари Сен Жермен демонстрираше интерес към Коутиньо, само че нямаше по какъв начин да пръсне толкоз огромна сума, изключително като се има поради, че даде и 180 млн. евро за Килиан Мбапе.

Такава договорка все още би изглеждала преференциална и за двата клуба. Въпросът е дали Насер ал Хелайфи е подготвен да преглътне омразата си към Барселона и да продаде непосредствено състезател на отбора, освен това най-скъпата си покупка в историята. Ако егото му не разреши това да се случи при сходно предложение, ще бъде задействан и Неймар, с цел да направи процеса необратим с изявлението си. Крайният период за това е 8 юли.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР