Барселона и Атлетико (Мадрид) завършиха 2:2 в третия мач от

...
Барселона и Атлетико (Мадрид) завършиха 2:2 в третия мач от
Коментари Харесай

Гол №700 на Лионел Меси не се оказа достатъчен за победа на Барселона срещу Атлетико

Барселона и Атлетико (Мадрид) приключиха 2:2 в третия мач от 33-ия. Лионел Меси вкара своя гол №700, Ернандес Ернандес свири три дузпи, изпълнени четири пъти, само че най-големият печеливш от резултата е Реал (Мадрид), който се чака да усили преднината си на върха.

Домакините нападнаха през целия мач, владееха топката, само че контрите на " дюшекчиите " бяха доста рискови. Като цяло Диего Симеоне съумя да управлява обстановката, до момента в който ситуацията на неговия сътрудник Кике Сетиен става все по-нестабилно.
 Барселона - Атлетико (Мадрид), онлайн онлайн
Барселона - Атлетико (Мадрид) 2:2, Меси с гол №700 и три дузпи

Мачът е най-обещаващият от 33-ия кръг на Примера Дивисион

Мачът стартира с офанзиви към двете порти. В 11-ата минута Лионел Меси извърши фаул под дребен ъгъл със мощ, само че Диего Коща мазета в корнер. Меси повтори упражението при осъществяването на ъгловия удар и този път Диего Коща отклони топката в личната си врата за 1:0.

В 15-ата минута Артуро Видал спъна Яник Караско, който сменяше посоката в наказателното поле. Дузпа. Тер Стеген спяси удара на Диего Коща от бялата точка, само че ВАР постанови, че вратарят е бил пред голлинията преди удара.

Последва препирня с картони, само че Ернандес Ернадес беше хладнокръвен и заповяда повторението. Този път Саул Нигес, сменил неуверения Коща, излъга вратаря за 1:1 в 19-ата минута.

След това попадение Атлетико съумя да вкара играта в руслото което харесва и резултатът остана непроменне през първото полувреме.

Филипе направи лек фаул против Семедо в ъгъла на наказателното поле в 48-ата минута, само че това беше задоволително за Ернандес Ернандес да даде дузпа за Барселона. Лионел Меси вкара своя гол №700 с красиво осъществяване " но Паненка " за 2:1.

В 61-ата минута Нелсон Семедо направи трета дузпа, спъвайки Ямник Караско. Този път Тер Стеген хвана ъгъла на удара на Саул Нигес, само че топката беше мощна и резултатът беше подравнен.

Барселона продължи да търси успеха, само че положения пред вратата на постоянния Облак съвсем нямаше. По-скоро Атлетико можеше да вкара нов гол на контраофанзива.

В края беше пуснат Антоан Гризман, който в случай че беше в редишния си тим щеше да е главен фактор. Французинът по този начин и не сподели нищо за четирите минути на терена. Младокът Ансу Фати имаше малко повече време и загатна за капацитета си. Кике Сетиен доста късно прибегна до смени.

Така Барселона събра 70 точки, с една по-малко от Реал (Мадрид), който е с мач по-малко. Рестартът не се отразява по никакъв начин добре на каталунския гранд. Атлетико (Мадрид) е устойчиво на трето място с 59 точки.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР