Барон Бенджамин де Ротшилд сам не знаел колко е богатството

...
Барон Бенджамин де Ротшилд сам не знаел колко е богатството
Коментари Харесай

И Бенджамин де Ротшилд не знаел богатството си

Барон Бенджамин де Ротшилд самичък не знаел какъв брой е благосъстоянието му. 57-годишният милиардер умря в петък  от инфаркт в имението си в Прини, Швейцария. " Ариана дьо Ротшилд и дъщерите й са доста тъжни да оповестяват за гибелта на брачна половинка и татко им Бенджамин дьо Ротшилд ", цитира AFP фамилията.

Бенджамин де Ротшилд е седмо потомство потомък на създателя на династията Ротшилд. Той беше считан за един от най-богатите членове на това семейство.

Барон Бенджамин дьо Ротшилд е роден през 1963 година в Ньой сюр Сен, Франция, в фамилията на Едмонд дьо Ротшилд, член на френския клон на династията Ротшилд. Той управлява швейцарския клон на фамилията, откакто наследи от татко си банката Edmond de Rothschild Group. Заставайки отпред на групата, основана от татко му от 1997 година, той я развива по извънреден метод през всичките тези години. Визионер бизнесмен, разпален по финансите, скоростта, ветроходството и колите, запалянко по виното, Бенджамин де Ротшилд също бе деен човеколюбец, частвал в развиването на нововъведенията в болница " Адолф де Ротшилд ". Със своя неповторим темперамент Бенджамин де Ротшилд не спираше да трансформира и модернизира своето завещание в сходство със фамилните полезности ", написаха от едноименната фондация в уеб страницата си.

През 2010 година благосъстоянието му се прави оценка на към 6 милиарда $. Запитан какво мисли за това, Бенджамин дьо Ротшилд дава отговор, че му е мъчно да реши по този метод бизнеса, който ръководи. „ Във всеки случай няма нищо за обмен “, споделя той.

Активите на групата се правят оценка на към 160 милиарда евро.

По други данни обаче благосъстоянието на фамилия Ротшилд надвишава 5 пъти това на първите осем милиардера в света взети дружно. От своя страна притежанията на осемте най-богати хора в света се равняват на тези на най-бедните 3,6 милиарда, или близо половината човечество.

Тези данни се съдържаха в интернационално проучване на английската организация Оксфам интернешънъл, което беше оповестено още през 2017 година в навечерието на срещата, проведена от Световния стопански конгрес в Давос. „ Тази голяма разлика е рискова и може да провокира мощно делене на обществото ”, разясниха тогава от интернационалната организация, заяви БЛИЦ.

Списъкът на осемте най-заможни в света се състои напълно от мъже и в него участват имената на създателя на Microsoft Бил Гейтс, притежателя на Фейсбук Марк Зукърбърг, създателя на Amazon Джеф Безос и на Уорън Бъфет.

Кланът Poтшилд и тяxнaтa пoвeчe oт вeĸoвнa бaнĸoвa импepия е в Топ 3 нанай-богатите семейства в света. Нeтнoто им бoгaтcтвo е на стойност над $400 милиapдa съгласно СеlеbrіtуNеtWоrth, въпpeĸи чe дpyги caйтoвe изчиcлявaт имането нa вcичĸи нacлeдници нa Poтшилд в cфepaтa нa тpилиoнитe.

 Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР