Барикадата е навсякъде. Сега е всеки срещу всеки. И то

...
Барикадата е навсякъде. Сега е всеки срещу всеки. И то
Коментари Харесай

Първанов: Конфронтацията е храна за некадърни политици

" Барикадата е на всички места. Сега е всеки против всеки. И то по допустимо най-тежкият метод ”. Това разяснява в предаването " Събуди се "  Георги Първанов, президент от 2002 до 2012 година

„ Конфронтацията е хранителната среда за некадърните политици. Когато не можеш да управляваш, си измисляш някакъв мотив и започваш да биеш по него. Това поддържа българската политика през днешния ден. Паветата през 1996-1997 година бяха същински, а в този момент са павета-думи, павета компромати ”, разяснява Първанов.

„ През 2005 година опълчването сред Българска социалистическа партия и Национална движение „Симеон Втори" беше доста тежко. Не си споделяха и добър ден. В един миг ги събрахме към една маса,  започнахме да обираме луфтовете и в последна сметка се стигна до едно съгласие, което беше в основата на Тройната коалиция ”, разяснява Първанов.

Той посъветва политиците, от които зависи образуването на бъдещото държавно управление, да стартират да преодоляват крайните несъгласия и да начертаят цели.

„ През 2005 година нещата се получиха, тъй като имаше и рационални водачи, които знаеха цената на историческия компромис. Този компромис беше реализиран. Иска ми се и в този момент да бъде по този начин. В политиката няма по какъв начин да постигнеш цялостен реванш. В един миг нещата се обръщат против теб и всичко стартира изначало. Хората не желаят това повече от нас ”, разяснява Първанов.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР