Банско. За пореден път мъжете от Планинска спасителна служба-отряд Банско

...
Банско. За пореден път мъжете от Планинска спасителна служба-отряд Банско
Коментари Харесай

Община Банско: За пореден път мъжете от Планинска спасителна служба-отряд Банско изпълниха мисията си по спасяването на човешки живот

Банско. За следващ път мъжете от Планинска избавителна служба-отряд Банско извършиха задачата си по спасяването на човешки живот. Направиха го както постоянно – с висок професионализъм, с цялостна отдаденост на идеята, без да щадят сили и не на последно място – с риск за личния си живот, оповестиха от Община Банско .

Благодарение на смелостта и смоотвержената работа на планинските спасители, през нощта на 10 май беше открит и превозен в МБАЛ Разлог икономистът Владимир Каролев, който в предобедните часове на неделния ден направил втурване със сноуборд по ската на връх Малка Тодорка в посока към Дългото езеро.

Въпреки сложния терен и рисковите условия, акцията е акуратно проведена и извършена неотложно след приемане на сигнала. В нея се включват дежурните спасители от ПСС- Банско и доброволци към отряда. Целият останал състав е бил в подготвеност при нужда да се причисли към избавителните дейности.

Заместник кметът на община Банско Стойчо Баненски, който също е участник в избавителната акция, споделя, че е горделив с сътрудниците си. В резултат на дългите години взаимна работа, сред планинските спасители е построено доверие и екипните им дейности в рискови условия са точно стиковани. Стойчо Баненски показва вяра, че потърпевшият ще се възвърне, само че и терзание за спасителите, които към момента са на терен, с цел да приберат техниката, с която е осъществена акцията, тъй като изискванията в планината сега са доста рискови, поради огромното количество сняг и високи температури.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР