Банките ще бягат като дявол от тамян и ще гледат

...
Банките ще бягат като дявол от тамян и ще гледат
Коментари Харесай

Банките всячески ще избягват санкционираните по закона Магнитски

Банките ще бягат като демон от тамян и ще гледат да се отърват от бизнес връзките си с хора, глобени по закона " Магнитски ". Това сподели в ефира на Нова телевизия банкерът Левон Хампарцумян в коментар за.

Очакванията са през днешния ден властта да популяризира уголемен лист с физически и юридически лица, свързани с оповестените от Съединени американски щати глобени лица.

" Санкциите за тези, които нарушават листата от Съединени американски щати, са автоматизирани. Ако имаш някакви бизнес връзки с този човек - да вземем за пример, банка, която продължава да оперира в долари с него, може да получи санкции и наказания, на база това, че нарушава предходната глоба ", изясни Хампарцумян.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Съединени американски щати постановиха наказания против Делян Пеевски, Васил Божков и Илк...

" Влиянието на тези пари в стопанската система, в политиката и всичко друго в действителност много внезапно се пресича. Това е и задачата на глобите, наложени от Съединени американски щати ", добави той.

По думите на Хампарцумян нормално олигархичните връзки водят до блокажи на стопанската система, които понижават генерирането на ново благосъстояние. И в пресичането на такива връзки специалистът вижда позитивния принос за България от налагането на глобите.

Тихомир Безлов от Центъра за проучване на демокрацията изясни, че съгласно него ще има репутационен риск за работещите с компаниите, които попадат в листата.

Хампарцумян добави, че глобите са направени по този начин, че да затруднят фирмите до оптималната степен и да ги извадят от бизнеса в развития свят.

Безлов посочи още, че глобите, наложени от Съединени американски щати, са инструмент, който не служи като доказателство. " Страните, които са наранени, вършат лични закони. Какво тъкмо ще се направи в България, е мъчно да се реши. Това, което държавното управление се пробва, е държавните сдружения да не попаднат под глобите на закона, а да ги изолира, в случай че имат такива връзки ", добави той.

" Държавата е доброжелателна. Опитва се да защищити личните си сдружения, а и да даде един сигнал на всички останали да внимават ", счита Хампарцумян.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР