Банкерката на ужиления с милиони футболист Мартин Петров – Ирина

...
Банкерката на ужиления с милиони футболист Мартин Петров – Ирина
Коментари Харесай

Банкерката източила милионите на Мартин Петров бяга в Кипър

Банкерката на ужиления с милиони футболист Мартин Петров – Ирина Аткова, е избягала в Кипър. Това разкри източник на „ България Днес “, контактувал непосредствено с финансистката след нейното изгубване. Бившият национал разбра през август 2017-а по какъв начин от неговите сметки липсва колосалната сума 3,8 млн. лева Няколко месеца по-късно той завежда сигнал до прокуратурата. В него е разказано по какъв начин тя е била негов персонален банкер и без негово познание са осъществени преводи. Мартин останал шокиран, когато схванал, че банкерката е уволнена преди 10 месеца, само че все пак е траяла да оперира със сметките му.

Жертва станал и известен български вложител, управляващ фондове за десетки милиони левове.

„ Срещнах се с Ирина Аткова и нейната другарка Кремена през февруари 2017-а – разкрива източникът на „ България Днес “, поискал анонимност. – Изработвам сребърни бижута в Турция. Дойдох особено от Истанбул за срещата. В продължение на два часа говорихме за бижута. Идеята беше да ги предлага в България “.

По време на диалога Аткова признава, че е масонка. Тя опипва почвата и в последна сметка се разделя с бижутерката, без да й предложи скица за ръководство на парите.

„ Няколко месеца по-късно Аткова се обади по телефона. Беше от кипърски – прибавя източникът. – Искаше да й оказа помощ, тъй като търсеше работа. Нямаше по какъв начин да го направя, тъй като не познавам никого в Кипър. Банкертката на Мартин Петров имаше предпочитание да работи в хотел на рецепция или като преводачка. Много се веселя, че нямах бизнес връзки с нея “.

Следите на Аткова се губят през лятото на 2017-а. Оттогава тя е в неопределеност. По сведения на Богдана Карадочева, която същи е „ ужилена “ след уволнението на финансистката в края на 2016-а тя стартира да работи в друга банка. Но изчезва и оттова.

Информацията за евентуалното местоположение на Ирина се удостоверява и от друго сведение – синът й живеел в Кипър и работел на бензиностанция, твърди Карадочева.

В изявление за Би Ти Ви Мартин Петров показа опасението си, че и други хора са взели участие в „ тази измама “. „ Много ми е чудно за какво, откакто се разшумя този случай, доколкото разбрах, банката е уволнила над 20 индивида “.

Министерство на вътрешните работи не дава отговор до формалното привършване на броя дали Аткова е публично търсена и по кое време е излязла последно от страната.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР