БанкеръЦентралната банка на Русия (ЦБР) проучва предложение за създаване на

...
БанкеръЦентралната банка на Русия (ЦБР) проучва предложение за създаване на
Коментари Харесай

Радикално предложение: Русия да върне златния стандарт с криптовалута и да съсипе щатския долар

Банкеръ

Централната банка на Русия (ЦБР) изследва предложение за основаване на криптовалута, обвързана със златото, която може да се употребява за трансгранични разплащания с други страни.

Смелото предложение е направено от члена на Руската Държавна Дума - Народното събрание на страната, Владимир Гутенев. Той предложил да стартира полемика за основаване на национална криптовалута, деноминирана в злато.

Коментирайки предлагането на Гутенев, ръководителят на ЦБР Елвира Набиулина съобщи: „ Що се отнася до взаимните съглашения, ще разгледаме, несъмнено, предложение за криптовалута, която е обвързвана със златото. Но, според мен, по-важно е да се развиват заплащанията в национални валути ", сочи вестник " Новые вести " Гутенев изясни, че за разлика от елементарните криптовалути, които не са осигурни с нищо, криптовалутите със златна отбрана ще имат стойност, обвързвана с същински актив. Те ще дойдат под формата на така наречен Stabilcoin, който е вид криптовалута, само че предлага характерности за ценова непоклатимост. " Не виждаме опцията криптовалутите да извършват функционалността на парични сурогати ”, споделила Набиулина. Тя отбелязала обаче, че регулаторният орган би могъл да изследва опцията за основаване на постоянни кооперации, до момента в който зад тях е налице същински актив.

Повишаването на златните запаси за диверсифициране на валутния продан и намаляването на зависимостта от американския $ напоследък е част от националната политика на Русия. През май Централната банка заяви, че притежанията на злато възлизат на близо 492 милиарда Долара по отношение на 487,8 милиарда Долара, записани в края на март.

Световният съвет по златото разгласи предишния месец, че Русия е осигурила първа позиция измежду най-големите международни купувачи на жълтия метал през първото тримесечие на настоящата година. Според отчета си Русия е добавила към своите трезори 55.3 тона, което докара до големите златни запаси до 2168.3 тона.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР