Банката за развитие трябва да работи в интерес на хората

...
Банката за развитие трябва да работи в интерес на хората
Коментари Харесай

Валентин Михов: ББР трябва да работи с малки и средни фирми и да помага на икономиката

Банката за развиване би трябвало да работи в полза на хората и на дребните и междинните предприятия в България, уповавам се, че по този начин ще стане, съобщи в предаването „ Тази събота и неделя “ Валентин Михов – номиниран за нов член на Надзорния съвет на ББР.

„ За поста ме предложения министър Петков с доста ясна визия, че тази банка би трябвало да стартира да прави, това, което й е предпrсано в закона за ББР – да работи с дребни и междинни предприятия и в действителност да оказва помощ на стопанската система на България. Това, което към този момент в действителност знае целият български народ е, че тя се концентрира върху 20 компании и дава заеми на тях. Някой би трябвало да свърши тази работа, не може да оставим наглите да ръководят “, уточни той.

„ В закона за ББР се загатват над 20 пъти дребни и междинни предприятия, нито един път държавни компании и огромни корпоративни клиенти “, изясни Михов. Целта на министър Петков е да покаже хората, при които са отишли парите на данъкоплатците, добави той.

В петък нито една от 8-те компании - топ клиенти на банката, с заеми на обща стойност съвсем 1 милиарда лева, не пожела да се яви на срещата с министъра на стопанската система Кирил Петков. Той ги предложения, с цел да разбере какво действително са постигнали след кредитирането, само че вместо изясненост, получи упреци, че се пробва да трансформира всичко в „ спектакъл “. Междувременно стана ясно, че в министерството има сигнали от дребни компании, които с месеци чакат на вятъра за заем. Финансовият министър сложи под въпрос смисъла на съществуването на банката.

„ Не е добър знак, че огромните кредитополучатели не се явиха на поканата, министърът не може да ги задължи, това е тяхно решение “, означи Валентин Михов. Колкото по-ясно виждаме кои са тези хора насреща, толкоз по-добре за всички, счита той.

„ Достатъчно ясно е, че хората, които работят в ББР, не всички са гнили ябълки. Там има хора, които си правят съзнателно работата. Проблемът идва, когато се появяват огромни покупко-продажби, които не е ясно за какво са направени, които най-малко за в този момент от обществени източници – тъй като нямам достъп до действителни данни към момента, не наподобяват на нещо, което оказва помощ за икономическото развиване на България “, съобщи Валентин Михов.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР