Банката е прибегнала до подобно решение, защото ще ремонтира своята

...
Банката е прибегнала до подобно решение, защото ще ремонтира своята
Коментари Харесай

Банка нае офис в "Мегапарк", сервизиран от MyFlex

Банката е прибегнала до сходно решение, тъй като ще ремонтира своята централа. С новия контракт усвоените площи от MyFlex в " Мегапарк " към този момент стават над 5500 кв.м. Коуъркинг площите и сервизираните офиси се трансформират в мечтан детайл от микса на огромните бизнес здания.
Концепцията за сервизираните офиси към този момент намира и огромни корпоративни клиенти. От MyFlex, марката за коуъркинг и сервизирани офиси на Forton ( " Фортън " ), оповестиха, че са подписали най-големия контракт за сервизиран офис в София. Клиентът им е водеща банка, чието име не се загатва. Тя ще употребява към 300 работни места на повърхност 3000 кв.м в бизнес постройката " Мегапарк " на бул. " Цариградско шосе ". Банката е прибегнала до сходно решение, тъй като ще ремонтира своята централа и са й нужни спомагателни площи, се схваща от известието.

Според източници от пазара най-вероятно става дума за Пощенска банка, чиято централа от години е на " Околовръстен път " 260. Попитани от " Капитал ", от банката не разясниха.
Реклама
" Радвам се, че успяхме да изработим и предложим решение, което дава отговор на всички оперативни и характерни потребности на клиента в границите на заложените от него периоди. Става въпрос за корпоративен наемател с високи условия, който търси най-хубавия метод да обезпечи улеснения и подобаваща работна среда за чиновниците си ", разяснява Красимир Петров, управител " Управление на парцели и активи " в C&W Forton.
MyFlex и " Мегапарк "
MyFlex дебютира на пазара през май тази година с 2500 кв. метра коуъркинг пространство и сервизирани офиси в " Мегапарк ". Това беше показателно за нова наклонност на пазар, на който коуъркингите са най-вече на независими и ексцентрични местоположения и са насочени към фрилансъри, дребни и междинни компании и компании, навлизащи на пазара. В случая пространството е в огромна обичайната офис постройка, което дава поръчка за разширение кръга от клиенти в посока на огромни бизнеси и корпорации. " Сега коуъркинг площите и сервизираните офиси се трансформират в мечтан детайл от микса на огромните бизнес здания и бизнес зони ", отбелязва Красимир Петров.

С новия контракт усвоените площи от MyFlex в " Мегапарк " към този момент стават над 5500 кв.м. Самата постройка е 17-етажна с отдаваема повърхност 48 хиляди кв.м и е благосъстоятелност на Lion`s Head. Площта, която в този момент ще употребява банката, се оказала свободна след стесняване на площите на действителен наемател.

Lion`s Head е компания за вложения в офис здания в Централна и Източна Европа на българската група за недвижими парцели AG Capital и ЮАР-ската група за финансови услуги Old Mutual. В портфолиото на Lion`s Head имат пет здания, три от които в Букурещ, а в София с изключение на " Мегапарк " е притежател и на " Полиграфия офис център ".
Реклама Оператор на офис площи
" Фортън ", която също е компания от групата AG Capital, развива услугата оператор на офис площи посредством дъщерното си сдружение " Май Флекс ". " Ние не наемаме, а оперираме и употребяваме пространствата, които развиваме като сервизирани офиси. При този модел притежателят довършва съответната площ в сходство с условията на оператора. Така клиентът все едно наема етаж от офис с тази разлика, че изискванията са по-гъвкави и употребява спомагателни услуги ", изяснява Красимир Петров. Обикновено този вид клиенти най-често търсят обзаведен и обслужен офис, където операторът им дава повсеместен пакет от услуги, нужни за протичане на естествен работен развой. По този метод не се постанова те да отделят скъпи вътрешни запас за тези действия. В допълнение, чиновниците се привлечени от разнообразната обществена среда в общите зони и коуъркинг пространствата, прибавя той.

Приходите се разпределят под някаква форма сред наемодателя и оператора, като за наемодателя това е опция да получи повече, в сравнение с при класическия наем. Възможно е на финала наемният контракт да се окаже и по-дълъг от общоприетите за пазара пет години, само че закрепената част от него е по-кратка, като след това има опция за подновявания.

" Амбицията ни е освен да постановяваме марката MyFlex, само че и той да се разраства с нови площи и местоположения в София и в страната ", споделя Явор Костов, ръководещ сътрудник в C&W Forton. И прибавя, че наблюдават деликатно възходящата потребност на бизнеса от гъвкави офис решения и имат вяра, че тя ще продължи да се усилва в дълготраен проект.

Според източници от пазара Forton са в договаряния с още две офис здания отвън портфолиото на AG Capital за даване на услугите на MyFlex като оператор на площи.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР