Баницата е любима храна на българите, но едва ли сте

...
Баницата е любима храна на българите, но едва ли сте
Коментари Харесай

Чудна баница само с 3 съставки за закуска

Баницата е обичана храна на българите, само че надали сте предполагали, че може да я извършите толкоз бърза, лесна и вкусна, единствено с 3 съставки:

Продукти:

• Половин пакет кори за баница 

• 6 яйца 

• 1 литър кисело мляко 

Как да я приготвим? 

Най-напред вземете тавичка, която е с диаметър към 30 см. Продуктите изискват точно такава величина, тъй че баницата да стане пухкава и мекичка. 

Яйцата разбийте в купа, до момента в който не се получи гъст крем. Добавете киселото мляко към тях. Тавичката намажете с масло или олио, както предпочитате. 

Най-напред покрийте тавата с две кори, като се стараете да ги разположите по този начин, че да покрият цялата повърхнина, в това число и борда на съда. 

Нарежете 3 от корите и започнете да ги потапяте в сместа. С тях подредете още един етаж. 

Следващият покрийте с нови две кори, които този път са сухи. Повтаряйте по този начин, до момента в който не свършат, само че не забравяйте да си отделите една кора, с която да покриете баницата. 

Останалата примес изсипете в центъра на тавичката. Изчакайте да попие хубаво и по-късно сложете последната кора като капаче. 

Печете в авансово загрята фурна на 200 градуса. Когато баничката стартира да хваща златист тен, покрийте с фолио и печете още 10 минути, написа actualno.com. 

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР