Баничката е традиционна българска храна. Съществуват стотици рецепти и всяка

...
Баничката е традиционна българска храна. Съществуват стотици рецепти и всяка
Коментари Харесай

Винаги правете това, когато изкарате баницата от фурната и ще е двойно по-пухкава

Баничката е обичайната българска храна. Съществуват стотици предписания и всяка една от тях се получава неповторимо добре. Няма значение какъв заряд сте решили да изберете за вашата баница, то крайната цел постоянно е една и съща – да се получи пухкава и да удвои размера си, преди да я сервирате на трапезата.

Днес ще ви споделим един изпитан трик, обвързван точно с това. Съвсем малко е нужно от ваша страна, с цел да превърнете елементарната баница със сирене и яйца, спанак или тиква в пухкаво печиво, което пленява на първо време с типа си.
Как да удвоим размера на баничката за 10 минути?
Винаги, когато изкарвате баничката от фурната, правете едно и също и крайният резултат ще е съвършен.
 Ето по този начин се прави обичайна къпана баница, която всички сме яли като деца Ето по този начин се прави обичайна къпана баница, която всички сме яли като деца
Едва ли има българин, който да не е обожател на обичайна къпана баница. Помним я от деца и усетът й в никакъв случай няма да избледнее в съ...

Приготвяйте си по две чаени или кафени чаши на плота. Постелете забрадка, тъй че да не се оттича лой от тавата, току – що излязла от фурната.

Обърнете тавата, тъй че двата й края да бъдат опрени на чашите, а баницата да сочи към плота. Завийте с забрадка и изчакайте по този начин няколко минути.

Когато баницата си почине и е подготвена за сервиране, обърнете тавата. Тя ще е доста по-пухкава и въздушна. Опитайте и няма да съжалявате. Това е най-лесният метод да удвоите размера на баничката, без да употребявате безусловно никакви набухватели.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР