Бандата на Георги Янев-Джеймса бе заловена преди дни като една

...
Бандата на Георги Янев-Джеймса бе заловена преди дни като една
Коментари Харесай

Най-масово крадат имоти от заможни покойници с фалшиво завещание

Бандата на Георги Янев-Джеймса бе хваната преди дни като една от най-оборотните в София.
За да намалеят измамите, от полицията желаят нотариусите да изследват собствеността, преди да изповядат договорка.
Както преди 10 години, по този начин и в този момент подправеното саморъчно наследство се оказва най-разпространената машинация за парцели в София. Това обясниха служители на реда от Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР).Преди дни дружно със Специализираната прокуратура те заловиха една от най-оборотните банди за имотни измами в София - тази на Георги Янев-Джеймса. За няколко години ромският необут и хората му, измежду които някогашен нотариус, отмъкнали 23 парцела. През м.г. в Столична дирекция на вътрешните работи са работили по 70 случая на имотни измами.
Мошениците прибягват до наследство, когато научат, че състоятелен човек е умрял. Тогава те не могат да му откраднат подписа, не могат и да изготвят пълномощие, с което да го заблудят, че ще правят нещо в негов интерес. Със наследството обаче трансферират имуществото на бушон, който не е осъждан. Причината – в случай че го заловен, да се размине с условна присъда. Завещанието е добър прийом за измами и когато умрелият има родственици. С него те ги отстраняват.
Най-апетитни за измамниците са случаите, когато покойникът е без семейство.
От гилдията на нотариусите споделят, че измамите със саморъчното наследство могат да се пресекат, в случай че се вкара опцията за сформиране на така наречен скрито наследство.

Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР