Балкам Груп, най-големият производител на кафе у нас, внедри и

...
Балкам Груп, най-големият производител на кафе у нас, внедри и
Коментари Харесай

Водеща система за управление оптимизира бизнес процесите на лидера в производството на кафе Балкам Груп

Балкам Груп, най-големият производител на кафе у нас, внедри и сполучливо употребява водеща система за ръководство на бизнеса от клас ERP. Проектът е извънредно сложен и обгръща голям брой посоки в активността на компанията, в това число произвеждане, дистрибуция, вендинг и други Внедреното решение е Microsoft Dynamics 365 Business Central, а реализатор на плана е българската софтуерна компания .

Какво съставлява ERP системата
-->
ERP (Enterprise Resource Planning) системите ръководят всички аспекти от активността на една компания, а съответно Dynamics 365 Business Central е един от водещите такива софтуери в международен мащаб. Отличава се с подсъзнателен интерфейс, висока степен на скалируемост и пригодливост, както и опция да пораства редом с бизнеса. Системата обгръща всички основни посоки от активността на една компания, в това число ръководство на счетоводството и финансите, индустриалната активност, продажбите и доставките до клиенти, покупките, ръководството на веригите за доставки, ръководството на склада и доста други.

Предизвикателства пред внедряването

От екипа на Тим ВИЖЪН България споделиха, че измежду главните провокации при внедряването на системата е било обгръщането на всички разнородни посоки в активността на Балкам Груп в единно решение. По този метод след завършването на плана ERP системата обезпечава цялостна картина за положението и действието на бизнеса на клиента.

Управление на вендинга и интеграция с мобилни устройства

Новата система спомага за цялостното проследяване и отчитане на приходите и разноските, свързани с даването на вендинг автомати и продажбите, осъществени чрез тях. Тя дава опция за картотекиране и управление на изискванията по контракти за наем на вендинг автомати, ценообразуване и ценови условия, та даже и следене на кой обект физически се намира всяка машина.

Всички действия по обслужване на вендинг автоматите се регистрират посредством осъществената интеграция на системата с мобилни устройства, в това число зареждане на продукти, отчитане на продажбите и инвентаризация. Това усъвършенства и отчитането на осъществените доходи, а генерираната информация служи освен за потребностите на счетоводството, само че и позволява експедитивно да се пресметна и проучва рентабилността на обособените вендинг устройства и продаваните посредством тях продукти.

В добавка осъществената в границите на плана интеграция с мобилни устройства автоматизира и улеснява редица рутинни повтарящи се бизнес интервенции. Тя усъвършенства освен процесите, свързани с вендинга, а и обработката на поръчки за продажби, ex-van продажби, ръководство на контракти и рекламни дълготрайни активи и ред други.

Сред другите провокации пред плана

са спецификите при продажбите посредством другите търговски канали, като ХоРеКа, продажба на насипно кафе, ритейл и онлайн търговия, високата динамичност на дейността, големия обем ежедневни транзакции и нуждата от гъвкаво ръководство на ценови листи и листи с отстъпки. Внедреното ERP решение подпомага прецизното ръководство на всички финансовите условия, както и следенето на вземанията, кредитните предели, периодите за отсрочено заплащане и други. В добавка системата е интегрирана и със софтуери за ръководство на поръчки от търговски вериги (EDI).

Реализираните изгоди от плана

След сполучливото внедряване на системата Балкам Груп регистрира редица значими изгоди от нейното потребление. Сред тях преди всичко е съществуването на обединен източник на информация за всичко, което се случва в компанията. Това обезпечава надеждни данни за потребностите на мениджмънта и улеснява вземането на оперативни и стратегически решения.

Не по-малко значимо е съществуването на информация в действително време за положението на бизнеса и постигнатите финансови резултати, която е разполагаем на мениджмънта под формата на настоящ доклад на приходите и разноските по съществени посоки на активността и по обособени райони в границите на направленията. Тези детайлизирани доклади са изведени на началния екран на мениджърите, които при всяко отваряне на системата разполагат с най-актуалната информация за развиването на бизнеса.

Сред регистрираните изгоди са и доста усъвършенстваните благоприятни условия за задълбочени разбори на финансови индикатори, размери и темпове на продажби по другите канали, бюджетиране, разбор на рентабилността и други както в границите на Business Central, по този начин и посредством внедреното в границите на плана аналитично решение Tableau. В добавка са автоматизирани голям брой повтарящи се ръчни процеси, нараснала е успеваемостта на работата и е лимитирана опцията за допускане на човешки неточности. Улеснено е дефинирането и следенето на осъществяването на цели по артикули, канали, търговци, машини, продуктови групи и ред други индикатори. Не на последно място измежду изгодите се подрежда и прецизното следене придвижването на техника и рекламни материали.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР