Българскяит евродепутат Илхан Кючюк поиска официално отлагане на гласуването на

...
Българскяит евродепутат Илхан Кючюк поиска официално отлагане на гласуването на
Коментари Харесай

Илхан Кючук иска ЕП да отложи гласуването на доклада за РСМ

Българскяит евродепутат Илхан Кючюк изиска публично отсрочване на гласуването на отчета за РСМ в Екологичен потенциал . Това оповестиха от пресцентъра на Движение за права и свободи.

Решението се основава на сензитивната политическа конюнктура и продължаващия развой по нужните промени на конституцията на Северна Македония, измежду които е и включването на българите като държавотворен детайл и гарантирането на техните права, показва той.

Кючук посочи, че усилването на спекулациите и популистките изказвания както в Северна Македония, по този начин и в България не спомагат за намирането на градивен разговор и не водят до нужната необятна поддръжка за Резолюцията от политическите фамилии в Екологичен потенциал.

По думите му идният интервал преди гласуването на отчета ще бъде сериозен тест за политическия хайлайф в Северна Македония и ще мери готовността на страната да продължи по пътя на европейската интеграция, посредством осъществяване на нужните конституционни промени. В противоположен случай, критиците, които не имат вяра в европейските аспирации на Северна Македония, може да се окажат прави. И в двата разновидността, Европейския парламент ще има ясна линия, по която да гласоподава отчета с огромно болшинство през есента, разясни евродепутатът.

Докладчикът за Северна Македония изрази вяра, че давайки още време Екологичен потенциал ще спомогне за постигането на градивен диало г и във външната комисия, и ще способства за подсилване на доверието сред Северна Македония и България, като две прилежащи страни, които имат общо бъдеще и желания в европейското семейство.
 Илхан Кючук: РСМ се възползва от политическата обстановка у нас
Илхан Кючук: РСМ се възползва от политическата обстановка у нас

Начинът да излезем от порочния кръг на обвиняванията, е да потърсим законодателни и институционални механизми
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР