Българското председателство проведе финалните разговори по регламента за промяна на

...
Българското председателство проведе финалните разговори по регламента за промяна на
Коментари Харесай

Нено Димов отбеляза постигнатото в сектора по време на Българското председателство на Съвета на ЕС

Българското председателство организира финалните диалози по регламента за смяна на земеползването и горското стопанство. Това сподели министърът на околната среда и водите Нено Димов по време на чуването си в Комисията по околна среда и води.

„ За първите месеци от Българското председателство бяха извършени 93 срещи в границите на околната среда, 2 са препоръките на министрите – този в Брюксел и неофициалният в София “, регистрира той.

"Проведоха се 48 срещи на подготвителните органи в Европейски Съюз. Няколко са главните достижения. Предложенията за правилник за включване на бранша за смяна на земеползването и горското стопанство в рамката по енергетика и климат на Европейски Съюз 2020-2030 година Българското председателство на процедура организира финалните договаряния от името на Съвета с Екологичен потенциал. През април европарламентът утвърди финалните текстове “, съобщи Димов.

По думите му в законодателният пакет по отпадъците Българското председателство е провело финалните договаряния. „ Финалният избор в Екологичен потенциал се организира на 18 април 2018 година, а пакетът ще бъде утвърден като точка а на Съвета на 22 май 2018 година Така че това също е нещо, което Българското председателство се чака да завърши. Предложение за правилник за наблюдение и докладване на излъчванията на въглеродния диоксид и разхода на гориво от нови тежкотоварни транспортни средства, на 26 март 2018 година Българското председателство реализира авансово съглашение с Екологичен потенциал “, сподели министърът.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР