Българското правителство в партньорство с частния сектор, предприема активни действия

...
Българското правителство в партньорство с частния сектор, предприема активни действия
Коментари Харесай

Ангелкова в САЩ: Работим активно за привличане на инвестиции

Българското държавно управление в партньорство с частния бранш, подхваща дейни дейности за разпространение в Съединени американски щати на опциите за вложение в България, като подчертава върху географското състояние на страната и икономическите й преимущества. Това съобщи министърът на туризма Николина Ангелкова на работна среща във Вашингтон с Питър Дорън и Река Шемеркени, президент и вицепрезидент на американския Центъра за разбори на европейски политики (Center for European Policy Analysy - CEPA).

Министърът посочи, че България има корпоративен налог от 10%, което се съчетава с квалифицирана работна ръка и ниски оперативни разноски. Освен това посредством профилираното ни законодателство съществуват съответни ограничения и тласъци за поддръжка на вложенията. 

Относно насърчаването на вложенията в секторa Министерството на туризма създаде капиталова карта. Тя включва 32 плана в цялата страна, с които целим да улесним бизнеса и да се насочат по-лесно вложителите към перспективни инициативи.

Важен детайл, с цел да се развива добре туризма са фрагментите, по тази причина в съдействие с университетските среди работим по планове за образование за тях, разяснява министър Ангелкова.

Тя добави, че точно образованието на децата е водещ приоритет на българското държавно управление.

Ръководителите на центъра Питър Дорън и Река Шемеркени разясниха от своя страна, че познават България като туристическа дестинация. Те показаха още, че знаят и за рекламата, с която страната се е разпространявала в Съединени американски щати и оцениха позитивно самодейностите ни за промотиране.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР