Българското правителство трябва да гарантира сигурността на колегите на убитата

...
Българското правителство трябва да гарантира сигурността на колегите на убитата
Коментари Харесай

”Репортери без граници”: Властта да гарантира сигурността на колегите на Виктория Маринова

Българското държавно управление би трябвало да подсигурява сигурността на сътрудниците на убитата журналистка Виктория Маринова. Това съобщи Полин Адес - Мевел, началник на бюрото на ”Репортери без граници ” за Европейския съюз - район Балкани.
Адес - Мевел е безапелационна, че е рано да се вършат изводи дали убийството на русенската журналистка е обвързвано с работата й, само че от " Репортери без граници " упорстват да се ревизира дали обвиненият за закононарушението Северин Красимиров е работил самичък или има и други забъркани:

Ние се чудим за какво няма отговор на нашите апели. Не считаме, че българските управляващи поставиха старания да защитят публицистите от уеб страницата " Биволъ ". Също по този начин в неделя призовахме да се обезпечи отбрана на сътрудниците на Виктория Маринова, без значение дали убийството й е обвързвано с работата й или не, сподели още тя пред БНР.

Властите в Германия, където беше арестуван Северин Красимиров, оповестиха през вчерашния ден, че до 10 дни ще екстрадират обвинения за убийството на Виктория Маринова.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР