Българското правителство работи за гарантиране на сигурността и всякакви мерки

...
Българското правителство работи за гарантиране на сигурността и всякакви мерки
Коментари Харесай

Тагарев проговори за сигурност и руски агенти. Какво прави кабинетът

Българското държавно управление работи за гарантиране на сигурността и всевъзможни ограничения в тази посока непрестанно се взимат, стана ясно от думите на министъра на защитата Тодор Тагарев пред Нова телевизия.

По отношение на убийството на Алексей Петров, съгласно част от ръководещите, се употребява от съветската агентура у нас. Според Атанас Атанасов тази агентира работи за провокиране на политическа дестабилизация в страната.
-->
„ Русия употребява всяка опция, която й се отдава. Ето да вземем за пример – гърмежът на язовирната стена на Нова Каховка. Това беше подхванато от съветските медии - че ще замърси водата по българското и румънското Черноморие и ще провали туристическия сезон ”, съобщи Тагарев.

„ Не мога да кажа какво въздействие има в този случай Русия. Но сигурно всеки случай, който се появява, се употребява от Русия, с цел да вреди на нашите ползи ”, сподели Тагарев.

„ Правителството работи за гарантиране на сигурността. Има по-късно през днешния ден заседание освен за този случай, а и други сходни ”, сподели военният министър.

Относно шефовете на службите от Политическа партия акцентират, че те са назначавани от президента Румен Радев.

„ Промените сега са минимални. Факт е, че при служебното държавно управление, а и при предходните служебни държавни управления, назначени от Радев, голяма част от управителния състав в силовия уред беше заменена ”, разяснява Тагарев.

Той изясни, че сега по закон назначението на началник на ДАНС става с декрет на президента. За да бъде заменен актуалният, би трябвало или да има единодушие на президента, или да се върви към смяна на закона.

Той разяснява и случая с задържаните във Англия българи, упреквани в шпионаж, както и за какво едвам в този момент се схваща у нас за това.

„ Арестът е от февруари. За да има продан на информация, би трябвало да има доверие сред службите. За страдание не постоянно е налице това доверие, въпреки че сме съдружници с Англия в НАТО. В нашия случай направихме доста, с цел да построяваме доверие със съдружниците ”, сподели Тагарев. Той още веднъж акцентира, че карцерът е от февруари месец, когато още в България е служебното държавно управление.

„ Във Англия са задържани хора, има някакви доказателства, планувано е дело. В България при подобен случай – имаше демонстративен арест, доста тежко обвиняване против началник на една партия. Малко по-късно той се оказа в Кремъл и получи медал от Путин ”, разяснява Тагарев.

По думите му притеснително е, че задържаните във Англия, са имали управителни функционалности в изборния развой. „ Събиране на данни, обработка на резултати, оповестяване на резултати ”, сподели Тагарев. 

Относно информацията, че Русия е стреляла предупредително по търговски транспортен съд, Тагарев сподели: „ Предупредителен изстрел, не значи, че е стреляно по транспортен съд. Потвърди се, че е имало бординг на кораба, тестван е какво транспортира и той е освободен да продължи пътя си. Помолих за информация. За последните 48 часа има над 100 кораба, които се движат от юг на север. ”

„ Русия сама постанова режими, нападателно се пробва да наложи своята воля ”, разяснява военният министър.

Според него е по-сигурно за един транспортен съд да минава през териториалните води на Румъния и България, даже и да прави известно отклоняване от директния маршрут.

България работи за това да няма ескалация на напрежението. Запитан дали е допустимо да се стигне до война сред НАТО и Русия в Черно море, Тагарев сподели: „ Не можем да изключим и подобен вид. Ние работим, с цел да го предотвратим. Русия непрекъснато предизвика НАТО. ”
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР