Българското правителство не е приело никакво друго задължение по темата

...
Българското правителство не е приело никакво друго задължение по темата
Коментари Харесай

Денков: Не са коментирани никакви бройки мигранти, които България да приеме

Българското държавно управление не е приело никакво друго обвързване по тематиката за присъединение в Шенген. Лъжа е, че има смяна в политиката. Дъблинското съглашение е подписано през 2007 година, има и смяна през 2013 година Това съобщи министър председателят акад. Николай Денков пред депутатите в пленарна зала. Министър-председателят взе участие в първия за годината парламентарен надзор.

" Не са обсъждани никакви бройки мигранти, които да одобри България ", безапелационен е Денков.

Решение 2024/210 на Съвета от 30 декември 2023 година по отношение на цялостното използване на наредбите на достиженията на правото от Шенген в Република България и в Румъния, гласи:

" От 31 март 2024 година инспекциите на лица на вътрешните въздушни и морски граници с и сред България и Румъния се отстраняват и наредбите на достиженията на правото от Шенген, посочени в приложението, се ползват за България и Румъния в връзките посред им и в връзките им с Кралство Белгия, Чешката република, Кралство Дания, Федерална република Германия, Република Естония, Република Гърция, Кралство Испания, Френската република, Република Хърватия, Италианската република, Република Латвия, Република Литва, Великото херцогство Люксембург, Унгария, Малта, Кралство Нидерландия, Република Австрия, Република Полша, Португалската република, Република Словения, Словашката република, Република Финландия и Кралство Швеция, както и с Исландия, Княжество Лихтенщайн, Кралство Норвегия и Конфедерация Швейцария ".

Националните визи за краткосрочно престояване, издадени от България и Румъния преди 31 март 2024 година, остават годни по време на периода им на годност за задачите на директното прекосяване през територията на други страни членки или планувания престой на тяхна територия, който не надвишава 90 дни в границите на всеки 180-дневен интервал, доколкото те са признали тези визи за краткосрочно престояване за тези цели в сходство с Решение № 565/2014/ЕС. Прилагат се изискванията, избрани в посоченото решение.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР