Българското политическо пространство ускорено се отправя към предсрочни парламентарни избори. 

...
Българското политическо пространство ускорено се отправя към предсрочни парламентарни избори. 
Коментари Харесай

Мила Минева: Политически играчи имат интерес от усещането за все повече хаос

Българското политическо пространство ускорено се насочва към предварителни парламентарни избори. 

" Изключително забавно е това ускорение, въпреки това се чудя дали това не е медиен резултат. Медиите, които имат потребност от 24 часово произвеждане на вести, непрестанно натягат напрежението и ненапълно това ускорение ми се коства, че е от една страна медиен резултат, въпреки това би трябвало да кажем, че има политически играчи, които имат интерес от основаването на чувство за от ден на ден безпорядък, повече нервност, тъй като ускоряването до това води ", разяснява в изявление за БНР Мила Минева, учител по социология от Софийския университет " Св. Климент Охридски ".

По думите й не е имало драма:

" Нормално е политическите партии да се карат Защо обаче това беше обвързвано с очакване за безпорядък и неспособност да се откри политическо решение? Защото ГЕРБ нагнетяват напрежението, откогато стартира процедурата и освен ГЕРБ, а и такива анализатори като мен, които обикалят студиата и изясняват по какъв начин царува безпорядък и сме напът да забележим президентска република . Ако постепенно и умерено мислим върху това, което се случва, нищо сходно не виждаме - виждаме естествен политически развой, в който едни политически партии, които имат разнообразни ползи, се договарят по какъв начин да продължат нататък с естествените процедури ", посочи Минева в предаването " Хоризонт до обед ".

Според нея един от проблемите на днешното Народно заседание е, че непрестанно някоя партия приказва от името на суверена и на народа , сякаш той е еднороден.

" Това, което виждаме и това, което се надявам политическите партии да видят е, че народът не е в само число. Ние сме доста нации, с доста разнообразни ползи, постоянно противоположни ползи. Работата на политическите партии е да създават консенсус сред нас, другите жители, които оттатък това бихме могли да се караме ".

Социологът уточни, че доста хора желаят да влязат в Народното събрание, само че нямат никакво предпочитание да ръководят:

" Нека да си напомним, че изборите, които организираме, не са избори за Мис Свят, те са за това кой ще ни ръководи и аз доста се надявам в идната предизборна акция да чуем поръчки за ръководство. И е хубаво да кажем, че това Народно заседание свърши една значима работа - сподели, че Народното събрание е място за спор, за спор, място, в което могат да се карат, само че и да се реализират решения ".

Цялото изявление можете да чуете в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР