Българското национално радио организира среща на обществените медии на страните

...
Българското национално радио организира среща на обществените медии на страните
Коментари Харесай

БНР събира на форум обществените медии на страните от Югоизточна Европа

Българското национално радио провежда среща на публичните медии на страните от Югоизточна Европа. Форумът в Правец е обвързван с един от целите на Българското европредседателство - Европейската вероятност и съгласуваност на Западните Балкани.  Инициативата на БНР слага във фокуса на вниманието ролята и смисъла на публичните медии във време на интензивни обществени и софтуерни промени. Генералният шеф на Националното радио Александър Велев обрисува главните провокации: 
" Най-големият проблем пред публичните радио и телевизия е да запазят и да уголемяват аудиторията си, и да завоюват младежите. А другояче проблемите са идентични - проблемите са нормално свързани с независимостта  на тези медии.
Срещата дава опция за разискване на стратегически въпроси, свързани с независимостта, финансирането и задачата на публичните оператори в подтекста на общата европейска вероятност на района, както и за укрепване на партньорските връзки, усилване процесите на взаимопомощ, съдействие, обмяна на опит и развиване на общи планове.
Събитието се осъществя и със съдействието на Европейския съюз за радио и телевизия (EBU), най-голямата асоциация на публичните радио и телевизионни организации в света. Генералният шеф на съюза Ноел Къран ще вземе присъединяване в срещата, проведена от БНР, с цел да поддържа напъните на операторите в района за одобряване на демократичните полезности и развиване на съдействието сред тях.Участието си във форума са удостоверили 11 национални медии от Албания, Босна и Херцеговина, Гърция, Косово, Македония, Румъния, Словения, Сърбия, Турция, Хърватия и Черна Гора.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР