Българското кино остава в играта за Оскар-ите. Филмът на Зорница

...
Българското кино остава в играта за Оскар-ите. Филмът на Зорница
Коментари Харесай

В играта сме! Битката за БГ Оскар продължава

Българското кино остава в играта за „ Оскар ”-ите. Филмът на Зорница София " Майка ", отпадна от конкуренцията поради неспазени техически условия, само че Националният кино център (НФЦ) дефинира нова българска кандидатура.Това е " В сърцето на машината " на Мартин Макариев.

Родният трагичен трилър от 2022 година е награден със " Златна роза " на едноименния фестивал във Варна през 2021 година и е притежател на премията за най-хубав филм на " София Филм Фест " през 2022 година
-->
Решението е взето на съвещание на Комисията по подбора на българска номинация за присъединяване в надпреварата за интернационален пълнометражен филм на 95-ите награди " Оскар " на Американската кино академия. Комисията е в състав Мария Бакалова, ръководител и членове Катерина Ламбринова, Христо Христозов, Свилен Димитров, Катя Тричкова, Кристина Грозева и Александър Станишев.

" Майка " беше дисквалифициран, тъй като не извършва условията на Академията в Холивуд за съответствие сред британска и непозната тирада в продукцията. Преди това у нас имаше куп кавги към номинацията му.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР