Българското дружество за защита на птиците (БДЗП) организира 45-ото преброяване

...
Българското дружество за защита на птиците (БДЗП) организира 45-ото преброяване
Коментари Харесай

Броят лебедите във Варненския залив

Българското сдружение за отбрана на птиците (БДЗП) провежда 45-ото броене на зимуващите водолюбиви птици у нас. Над 100 доброволци и членове на сдружението сплотяват напъните си допълнително от 40 екипа.

До края на седмицата те ще посетят всички огромни водоеми в страната – това са над 200 влажни зони, включващи Дунавското и Черноморското крайбрежие, както и всички огромни язовири и реки навътре в страната, където зимуват водолюбивите птици, предава БНР.

По северното Черноморие преброяването ще се извърши на нормалните места, осведоми Ирина Матеева от Българско дружество за защита на птиците:

"Любимите места за зимуване на водолюбивите птици по северното Черноморие са Варненското, Шабленското и Дуранкулашкото езера. Във Варненския залив има една огромна група лебеди - надяваме се и тях да ги преброим. Заради по-меките зими, изключително на север, някои птици се задържат по-дълго в Румъния, по делтата на Дунав и в Украйна, при което при нас се регистрират по-малко птици. Цялата международна популация червеногуша гъска нормално зимува в Шабленското и Дуранкулашкото езера, само че сега те са спрели при делтата на Дунав и се хранят там, тъй като е топло. "
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР