Българското дружество за връзки с обществеността (БДВО) награди победителите в

...
Българското дружество за връзки с обществеността (БДВО) награди победителите в
Коментари Харесай

PR Приз 2024: БДВО награди най-добрите PR кампании за 2023 г.

Българското сдружение за връзки с обществеността (БДВО) награди спечелилите в информационния конкурс „ PR Приз 2024 “ през вчерашния ден, по време на своята обичайната гала. Конкурсът отличи най-хубавите PR практики за 2023 година, като в него участваха над 55 акции, състезаващи се в 14 разнообразни категории. Надпреварата се очерта най-засилена в категориите „ Корпоративна информационна акция “, „ Специално събитие “, както и ново показаните “ESG информационен план за възстановяване на качеството на околната среда/устойчиви екологични планове “ и „ ESG информационен план за възстановяване на качеството на живот в обществото “.

„ Професията на информационните практици е динамична, многопластова и изискваща мултидисциплинарни умения. Демонстрацията на високи професионални и етични стандарти са интегрална част от нашата работа и аз се веселя, че в границите на състезанието ни PR Приз и обществените отбрани на кандидатурите ние се срещаме с едни от най-хубавите практики в страната, с които обменяме опит и познания от разнородни сфери на специалността, която се постанова като все по-категорична част от стратегическото развиване на всяка една организация. “, разяснява Иван Янакиев, ръководител на БДВО и ръководител на журито на състезанието при откриването на церемонията.

Отличените планове откроиха стратегическото умеене на PR експертите, които съумяват да ръководят тактиките на фирмите и организациите във все по-динамичната конюнктура, в която осъществят дейностите си. Пример за това беше засиленият интерес към категориите, отдадени на ESG сферата, в които се отличиха “Рециклаторът на Yettel “, осъществен за Yettel България от организация Imp-Act в „ ESG информационен план за възстановяване качеството на околната среда/ устойчиви екологични планове “ и „ #ХраненеСмисъл “, осъществен за Lidl България от организация Interimage в „ ESG информационен план за възстановяване качеството на живот в обществото “.

 Ученик от Стара Загора: Полицаят ме мислеше за 13-годишна, изпрати клип със полово наличие 3 мин. Ученик от Стара Загора: Полицаят ме мислеше за 13-годишна, изпрати клип със полово наличие  Майка с щерка са били евакуирани при бурята в София (ГАЛЕРИЯ) 2 мин. Майка с щерка са били евакуирани при бурята в София (ГАЛЕРИЯ)  Автомобил падна от 10 метра височина на 1 мин. Автомобил падна от 10 метра височина на " Самоковско шосе " в София  Жълт код и през днешния ден за превалявания и гръмотевични стихии, вероятни са и градушки 2 мин. Жълт код и през днешния ден за превалявания и гръмотевични стихии, вероятни са и градушки  Димитър Любенов за първи път пред медиите: Получи се каръшка, нелепа обстановка 2 мин. Димитър Любенов за първи път пред медиите: Получи се каръшка, нелепа обстановка  Как се гласоподава на избори 3 мин. Как се гласоподава на избори " 2 в 1 ": Росица Матева сподели разликите в бюлетините в ефира на bTV  Ученик от Стара Загора: Полицаят ме мислеше за 13-годишна, изпрати клип със полово наличие 3 мин. Ученик от Стара Загора: Полицаят ме мислеше за 13-годишна, изпрати клип със полово наличие  Майка с щерка са били евакуирани при бурята в София (ГАЛЕРИЯ) 2 мин. Майка с щерка са били евакуирани при бурята в София (ГАЛЕРИЯ)  Автомобил падна от 10 метра височина на 1 мин. Автомобил падна от 10 метра височина на " Самоковско шосе " в София  Жълт код и през днешния ден за превалявания и гръмотевични стихии, вероятни са и градушки 2 мин. Жълт код и през днешния ден за превалявания и гръмотевични стихии, вероятни са и градушки  Димитър Любенов за първи път пред медиите: Получи се каръшка, нелепа обстановка 2 мин. Димитър Любенов за първи път пред медиите: Получи се каръшка, нелепа обстановка  Как се гласоподава на избори 3 мин. Как се гласоподава на избори " 2 в 1 ": Росица Матева сподели разликите в бюлетините в ефира на bTV

 PR Приз 2024 Снимка:

За най-хубава „ Корпоративна информационна акция “ беше оповестена „ Времето е живот “, осъществена за Novartis България от Propaganda Group, а в категория „ Специално събитие “ отново  Propaganda Group премериха сили с конкуренцията и завоюваха първото място със своя план essence&Catrice #sisterLove event, осъществен за VM2 Cosmetics.

В категория „ Комуникационен план на медия “ bTV Media Group получи три оценки - първо място с акцията на Радио N-JOY – лятното турне NJOYSummer, второ - с ребранда на тематичния канал bTV Lady в bTV Story и трето място с ESG самодейността „ Добрият образец - Зелената седмица “.

По-рано денем се организира и PR фестивалът на БДВО, отдаден на тематиката „ PR и технологии: салдото на силите “, предхождащ премиите. В него особено послание към гостите насочи Ева Майдел, член на Европейския парламент, която показа регулациите на Европейски Съюз по тематиката за потребление на изкуствен интелект. В двата панела на полемиката информационните практици разсъждаваха над изместването на границите на обичайна връзка повлияна от изкуствения разсъдък, като инструмент за разбор и прогнозиране на трендовете в обществените връзки, както етиката и законодателството при потребление му, по този начин и рисковете, свързани с неговото приложение. Юлиан Добрев от маркетингова организация BluePoint срещна аудиторията с резултати от последното им проучване в региона на обществените връзки, съгласно което по-висок % от PR експертите показват позитивно отношение към изкуствения разсъдък, до момента в който измежду обществото той е по-нисък.

Българско сдружение за връзки с обществеността присъди особено отличие за одобряване на PR специалността в България на проф. д.н. Любомир Стойков.

bTV Media Group е сътрудник на самодейността, а цялостният лист на отличените акции и наградените участници може да намерите тук.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР