Българско-Китайската търговско-промишлена палата () разкритикува премиера Кирил Петков във връзка

...
Българско-Китайската търговско-промишлена палата () разкритикува премиера Кирил Петков във връзка
Коментари Харесай

Българско-Китайската търговско-промишлена палата разкритикува Кирил Петков

Българско-Китайската търговско-промишлена палата () разкритикува премиера Кирил Петков по отношение на енергийната рецесия. Те разкриват, че думите на Петков за най-ниски цени на горивата в България в цяла Европа не са правилни и демонстрират данни.

Ето какво споделят от БКТПП:

„ Цените на горивата ни са най-ниските в Европа. Това сподели министър председателят Кирил Петков. Според Харвардчето „ България ще продължава да има най-ниските цени на горивата в Европа “. Това бе декларирано на 19 април 2022 или единствено преди седмица. Сега в случай че в Унгария цената на бензина е 2.48 лв., а в Турция 2.30 лв. и така нататък, то в България при 2,99 лв. имаме най-ниските цени?!?

Какво се случва с цените на суровините, закупувани от Лукойл?

От началото на войната цените на вид Urals, закупуван от бургаската рафинерия, са паднали с 30%. Това може да се види от графиката на въпросния вид. Тук става дума единствено за два месеца. В същото време цените на горивата са се вдигнали с 48%. Най-важното е да се означи, че „ министър председателят е получил увещание от сектора, че българите ще продължат да употребяват най-ниските цени и най-ниските надценки на горива макар динамичността на пазарите. “ Е то за лъжливото овчарче неведнъж говорихме и до в този момент смятахме, че името му е Борисов. Явно отново сме се лъгали.

Днес ни беше декларирано, че не може да го предплащаме, тъй като в продължение на десетилетие са ни рекетирали. За задачата оставаме или без газ или със 100% нарастване на същия. Има логичност, не знаем каква е, само че очевидно единствено в Харвард имат визия за нея.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР