Българският вратар на Кеймбридж Юнайтед Димитър Митов заяви в интервю

...
Българският вратар на Кеймбридж Юнайтед Димитър Митов заяви в интервю
Коментари Харесай

Димитър Митов: Отборите от Лига 2 могат да се надиграват с българските, но не и с Лудогорец

Българският вратар на Кеймбридж Юнайтед Димитър Митов съобщи в изявление за Sportal.bg , че неговият отбор и като цяло тимовете от Лига 2 на Англия, умерено могат да се опълчват на българските, само че включително не включи първенеца Лудогорец.

" Всеки, който чуе четвърто равнище си мисли, че футболът е аматьорски, само че това не е по този начин. Човек би трябвало да види на място защо става въпрос. Не сме механически добре като отборите в Чемпиъншип да вземем за пример, само че футболът в Лига 2 е на едно доста положително равнище. Отборите могат да се надиграват умерено с тези от България, само че без Лудогорец. Това е доста първокласен състав, който постоянно играе в Шампионската лига или Лига Европа ", счита 23-годишният вратар.

Митов, който преди този момент пази и за Чарлтън, поддържа форма в родния си Козлодуй. Той е изкарал 3 месеца в Англия по време на рецесията с ковид, само че реши да се прибере у нас. Спазил е каранционния интервал, след което си е направил всички проби за Covid-19, които са били негативни. Той не знае по кое време ще стартира новият шампионат, само че упованията са това да се случи през първата или втората седмица на септември.

През предишния сезон Димитър Митов бе определен за най-хубавия млад състезател в тима, а наградата бе изцяло подобаващ, откакто оказа помощ за оцеляването на отбора в Лига 2, запазвайки 10 сухи мрежи в 27 мача.
В Кеймбридж Юнайтед Митов е единственият чужденец и постоянно е разпитван за страната ни и за други български футболисти.

" Винаги са ми задавали въпроса за обичайното ни ядене. Аз постоянно споделям за шопската салата, тъй като е най-лесно да се изясни. Моят регион пък е до Дунав и по тази причина загатвам и за доста ястия с риба. България е прелестна страна и поучавам всеки, който желае да пристигна да се убеди. Питат ме и за българските играчи. Моят треньор (Колин Калдърууд) е някогашен помощник в Астън Вила. Той да вземем за пример е очарован от Стилиян Петров. Спомена ми, че е бил извънреден експерт, добър човек и прелестен футболист. Говорим и за Димитър Бербатов. За неговия принос към българския футбол и Манчестър Юнайтед. Треньорите от по-старото потомство ме разпитват за Христо Стоичков, само че него го познават на всички места по света ", сподели Митов.

Младият вратар се надява в даден миг да попадне и в мъжкия народен тим. Той е бил част от всички младежки и юношески обединения у нас и му следва да направи последната крачка.
" Амбициран съм и за мен ще е чест да съставлявам България, само че първо би трябвало да се утвърдя в Кеймбридж, а по този начин да привлека вниманието на треньорското управление, което да ме забележи, да види че се представям добре и да получа нужния късмет ", загатна Митов и добави, че ще гледа ЦСКА-София и Левски, само че акцентира, че не е почитател на нито един от двата отбора. Иска просто да види добър футбол и по-добрият да победи.

Милен Пейчев, Sportal.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР