Българският волейболист Александър Николов имаше основна заслуга и стана най-резултатен

...
Българският волейболист Александър Николов имаше основна заслуга и стана най-резултатен
Коментари Харесай

Александър Николов с 20 точки при третата поредна победа на Лубе в Шампионската лига

Българският волейболист Александър Николов имаше съществена заслуга и стана най-резултатен за триумфа на своя клубен отбор Кучине Лубе Чивитанова с 3:0 (25:22, 27:25, 25:23) гейма като посетител на белгийския Маасейк в среща от група " Е " на Шампионската лига.

За италианския вицешампион това бе трети следващ триумф в конкуренцията без изгубен гейм, след който те са безапелационен водач в подреждането с съвършен баланс 3-0, до момента в който белгийците са трети с актив от една победа и две загуби.

Срещата в залата в Маасейк протече равностойно, като домакините несъмнено могат да съжаляват, че не завоюваха най-малко гейм против своя противник.

В първата част Лубе доминираше и предстоящо я завоюва с 25:22, до момента в който във втората волейболистите на Джанлоренцо Бленджини демонстрираха повече самообладание, с цел да я измъкнат с 27:25.

В третия сет пък белгийците имаха задатък от 23:19, само че от този миг нататък Алекс Николов и компания взеха шест от идващите седем точки, с цел да затворят срещата след 25:23 в своя изгода.

Николов стана най-резултатен в дуела със своите 20 пункта, турският диагонал Адис Лагумджия добави 18, а кубинецът Марлон Янт завърши с 12.

За Маасейк Тино Ханжич осъществя 14 точки, Йолан Кокс се отличи с 11, а Мигел Ангел Форнес и Адам Бартош приключиха с по 9.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР