Българският ученик Звездин Бесарабов от Националната природоматематическа гимназия в София

...
Българският ученик Звездин Бесарабов от Националната природоматематическа гимназия в София
Коментари Харесай

Наш ученик спечели стипендия от състезание за инженерство Intel ISEF

Българският възпитаник Звездин Бесарабов от Националната природоматематическа гимназия в София получи стипендия за следване в университет по желание.
Стипендията е обезпечена от Фондацията за Надареност и Креативност на крал Абдулазис и неговата свита (Мохиба). Наградата е от най-голямото съревнование за гимназисти, обвързвано с просвета и инженерство в света - Intel International Science and Engineering Fair (Intel ISEF ), оповестиха уредниците.

Разработката на Звездин е обвързвана с криптовалутите, при които информацията за всеки трансфер във валутата е обществено налична . Неговият план цели да проучва тази и друга информация и посредством изкуствен интелект да предвижда бъдещето за съответната валута , да вземем за пример цената или по какъв начин ще се промени ползата към валутата.

" Оказа се, че като се проучва тази обществена информация, се реализират към 5 пъти по-малко неточности при прогнози по отношение на по-стандартния метод - разбор на пазара ", споделя Звездин.

Той желае да стимулира повече деца да вземат участие на сходни надпревари, тъй като посредством тях могат да дефинират бъдещето си. " Започнах да програмирам едвам преди 3 години и тогава не бих и предположил до каква степен може да се стигне с малко начална мотивация . Горещо предлагам всеки, който има увлечение към нещо прекомерно комплицирано на тип, да му даде един опит . Ще останете сюрпризирани какъв брой е постижимо ", сподели Звездин.

Освен Звездин Бесарабов , другият български участник в надпреварата - Чавдар Лалов , също беше отличен от журито и от спонсорска организация. За пръв път всички български участници на ISEF са наградени и получават самопризнание от две разнообразни спонсорски организации.

Звездин показа плана си пред журито на новия ThinkPad T480 , който му беше възложен безплатно от Lenovo България.

От компанията увериха, че непрестанно се стремят да развиват своите бизнес и артикули. " Главната ни цел е да подкрепяме хората по света да правят работата си по-добре , по-лесно и интуитивно посредством нашите устройства, като в това време имат необикновено потребителскo преживяване. В Звездин Бесарабов виждаме стремежа, който самите ние влагаме в развиването на компанията и се радваме, че успяхме да го подкрепим в прелестното му показване ", съобщи Иван Бозев - изпълнителен шеф на Lenovo за Централна и Югоизточна Европа.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР