Българският треньор Саид Ибраимов се връща в първенството на Казахстан

...
Българският треньор Саид Ибраимов се връща в първенството на Казахстан
Коментари Харесай

Саид Ибраимов отново започва работа в Астана

Българският треньор Саид Ибраимов се връща в шампионата на Казахстан и се включва в щаба на най-успешния локален клуб Астана. Ибраимов дойде през днешния ден в някогашната руска република, откакто беше поканен да стане асистент на новия старши треньор Григорий Бабаян.

Бабаян наследи на поста напусналия сърбин Сърджан Благоевич и ще се опита да остави Астана в борбата за шампионската купа в Казахстан. Астана сега е на 2-о място с 37 точки, изоставайки на 5 от водача Актобе.

За Саид Ибраимов шампионата на Казахстан е повече от добре познато и той с цялостно право може да се назова номер 1, защото е печелил шампионската купа там цели шест пъти. Пет пъти е бил помощник-треньор с Астана, включително четири със Станимир Стоилов и един път с сегашния ментор Бабаян. Най-сериозното му достижение обаче е от предходната година, когато подвигна купата с Тобол (Костанай). Тогава Ибраимов действително изкова купата самичък, като до края на шампионата бяха краткотрайни треньори с Александър Москаленко.

Астана е най-успешният локален клуб, спечелил шест трофеи в шампионата на страната след нейната самостоятелност от Съюз на съветските социалистически републики. Четири от тях са под управлението на сегашния треньор на Левски Станимир Стоилов, работилият като помощник при него Ибраимов има още една и с Бабаян в екип.

За Бабаян това е втори интервал в Астана, откакто преди този момент е бил на разнообразни позиции от 2012 до 2019-а година. Като старши треньор той класира тима в груповата фаза на Лига Европа, а последната му месторабота беше помощник-треньор в ЦСКА (Москва).
 Саид Ибраимов изгледа подготовка на Левски
Саид Ибраимов изгледа подготовка на Левски

Дали ще стартира работа в клуба?
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР