Българският тенис има нов млад състезател, който спечели дебютна точка

...
Българският тенис има нов млад състезател, който спечели дебютна точка
Коментари Харесай

Кръвта вода не става: 16-годишният братовчед на Григор Димитров спечели дебютна ATP точка

Българският тенис има нов млад играч, който завоюва дебютна точка за международната класация, а още по-интересноро в тази ситуация, е че става въпрос за 16-годишния Александър Василев, който е първи братовчед на Григор Димитров. Тийнейджърът е наследник на Стефка Василева, която е сестрата близначка на майката на Григор Димитров. Сашко също така има и по огромен брат Константин, който обаче приключва Класическата гимназия в София и въпреки да е разпален състезател, то се разминава с кариера в тениса.

Александър обаче е твърдо решен да върви по стъпките на именития си братовчед и и през предишния сезона завоюва първите си две трофеи при юношите, с което проби в топ 200 на света до 18 години, а също така направи и доста мощен дебют в професионалния мъжки тенис, когато през предишния октомври взе участие в главната скица на фючърса в Созопол и даже взе сет на румънеца Драгош Петре Попеанга.

Вчера пък Василев се поздрави и със своята първа победа при мъжете, надигравайки различен българин, а точно Мартин Димитров, който в минало е бил четвъртфиналист на равнище фючърс - 7:6(5) 6:3. Успехът пристигна в откриващия кръг на конкуренцията от категория M 15 в Пазарджик и донесе първата ATP точка в занапред стартиралата карера на младока.

Днес Александър се изправи против осмия подложен Денис Клок, като в значително интервали от срещата беше равносилен, само че въпреки всичко международният номер 700 показва надалеч по-големия си опит и се наложи с 6:3 6:2 над родния ни предствител, който може само да се гордее с представянето си в надпреварата.

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР