Българският сумист Даниел Иванов-Аоияма претърпя поражение от японеца Кагаяки в

...
Българският сумист Даниел Иванов-Аоияма претърпя поражение от японеца Кагаяки в
Коментари Харесай

Аоияма започна със загуба на сумо турнира в Токио

Българският сумист Даниел Иванов-Аоияма претърпя проваляне от японеца Кагаяки в дуел от I кръг на шампионата за Купата на Императора в токийския замък " Кокугикан ". Нашият загуби, откакто бе изблъскан от дохиото с техниката " ошидаши " - фронтално избутване без захват.

И двамата борци са с сан " маегишира 4 ". Аоияма резервира позитивен баланс в битките против Кагаяки - 6-3. Във II кръг той ще срещне " маегешира 5 " Аби, с който имат поделени по 3 победи в досегашните дуели.

Монголският йокозуна (велик шампион) Хакухо през днешния ден надделя комосуби Окиноуми, но другият настоящ йокозуна - Какурю, изненадващо отстъпи пред " маегешира 1 "  Ендо. 

Заради пандемията от ковид на битките в " Кокугикан " се позволяват единствено по 2500 фенове, което е 1/4 от потенциала на залата. На 10 юли държавното управление на Япония позволи да бъдат допускани на спортни мероприятия не повече от 5000 ентусиасти в съревнования, провеждани в зали с потенциал не по-малко от 10 000 фенове.

В токийския замък феновете сядаха по един в така наречен " масусеки " - квадратни плоскости, на които по принцип се събират четирима индивида.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР