Българският спортен тотализатор е бил в лошо финансово състояние през

...
Българският спортен тотализатор е бил в лошо финансово състояние през
Коментари Харесай

Министър: Фирми на Божков печелят редовно от тотото

Българският състезателен тотализатор е бил в неприятно финансово положение през последните години. Това установи служебният министър на младежта и спорта Андрей Кузманов в доклад на активността си досега. Той цитира данни от вътрешния одит, който обгръща интервала от 2016 година до първото тримесечие на 2021-ва в това число, оповестява БНР.

До 2019 година финансите на тотото са били влошени, то е било на загуба. По неговите думи, като една от аргументите за това би трябвало да се преглеждат повишените средства, заделяни за спорт към Министерството на младежта и спорта.

Кузманов добави, че вършат усещане разноските за външни услуги и добави, че доста от тях са били печелени от консорциума „ Галоа “, в който влизат компаниите „ Декарт “ и „ Ай Си Ес “, или единствено от „ Декарт “, в която съсобственик е Васил Божков. Той към момента се укрива в Обединените арабски емирства, а „ Декарт “ попадна в листата „ Магнитски “.

Допълнително служебният министър упрекна предшественика си Красен Кралев, че едновременно държавното управление, на което е бил член, се е борило с Божков и против него е имало повдигнати обвинявания от прокуратурата, а той от своя страна е имал договорни връзки с него.

На въпрос дали ще има лични последици, министърът изясни: „ Има процедури по промяната на бордове в сдружения, ще чуете детайлности до няколко дни. “
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР