Българският сноубордист Радослав Янков се класира за елиминациите в паралелния

...
Българският сноубордист Радослав Янков се класира за елиминациите в паралелния
Коментари Харесай

Радослав Янков преодоля квалификациите в паралелния гигантски слалом |

Българският сноубордист Радослав Янков се класира за елиминациите в паралелния великански слалом на Олимпийските игри в Пекин.

Така за първи път в кариерата си при своето трето присъединяване на олимпийски игри, Радослав Янков съумява да откри място в директните елиминации на дисциплината с общо време 1:22.48 минути, което му отреди 15-а позиция в квалификациите.

Българският играч даде 21-о време в първото спукане, само че по-късно съумя да навакса по аленото трасе, с цел да си обезпечи място в топ 16.
Медалите в дисциплината ще бъдат раздадени още през днешния ден.

" Много съм удовлетворен, че съумях да вляза във финалите. В първото втурване не направих каквото би трябвало, не бях доста прецизен, само че във второто се активизирах и по-късно направих това, на което съм кадърен. Червеното трасе беше по-изчистено, нямаше толкоз ребра, а и съумях да карам малко по-точно по него ", показа Радослав Янков за Българска национална телевизия.

1/8-финалите при мъжете са от 8.48 часа, а противник на българина ще бъде австриецът Бенямин Карл, който даде втори резултат в квалификациите.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР