Българският премиер Кирил Петков ще присъства на срещата на либералите

...
Българският премиер Кирил Петков ще присъства на срещата на либералите
Коментари Харесай

Петков на среща на евролибералите. Влиза ли ПП в Обнови Европа

Българският министър председател Кирил Петков ще участва на срещата на либералите от " Обнови Европа "  в понеделник в Брюксел, потвърдиха за Българска национална телевизия от европейското демократично семейство. Събитието предшества срещата на върха на водачите от Европейски Съюз, която ще се организира в понеделник и вторник в белгийската столица.

Кирил Петков ще участва като посетител на срещата.

Според европейското издание " Политико "  лидерът на парламентарната група на " Обнови Европа "  Стефан Сежурне ухажва Петков и партията му да станат членове на европейското демократично семейство още от изборите в България, когато " Продължаваме промяната "  става първа политическа мощ.

Според изданието идната среща е най-силният сигнал, че Политическа партия счита да се причисли към евролибералите.

На срещата ще участват френският президент Еманюел Макрон, нидерландският министър председател Марк Рюте, еврокомисарите за конкуренцията Маргрете Вестагер и за вътрешния пазар Тиери Бретон.

Член на демократичното семейство от България е партия Движение за права и свободи, която сега има трима евродепутати, а единият от тях - Илхан Кючюк e изпълняващ длъжността съпредседател на АЛДЕ.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР