Българският премиер Бойко Борисов заяви, че премиерите на Македония и

...
Българският премиер Бойко Борисов заяви, че премиерите на Македония и
Коментари Харесай

Борисов препоръча преговори между Ципрас и Заев за името на Македония

Българският министър председател Бойко Борисов съобщи, че министър председателите на Македония и Гърция Зоран Заев и Алексис Ципрас могат да решат дългогодишния спор за името посредством директни договаряния, съобщи организация МИА.

В изказване за гръцката организация АНА-МПА Борисов сподели, че е оптимист и че предизвиква двамата министър председатели да седнат на масата и да решат казуса, както направиха той и Заев с Договора за добросъседство сред Македония и България, предава Българска телеграфна агенция. Борисов акцентира, че е оптимист за решаването на разногласието за името и предложи помощ на двамата министър председатели, в случай че им е нужна. " София желае отлични връзки сред Атина и Скопие, каквито България има и с двете страни ", сподели Борисов.

По-рано денем министър председателят отбрани държавното управление си от обвиняванията на Зелените, които стачкуват против втория кабинков въжен превоз в Банско. " По-зелено държавно управление от нашето няма, сподели министър председателят.

Бойко Борисов уточни, че позицията им е „ доста ясна, доста точна и доста зелена ". „ Изцяло обвързвана с запазване на околната среда и не става въпрос за нито..не хотел, чайна не може да се направи, тоалетна не може да се направи. Това им обяснете още един път и че единствената ни цел е този ангажимент, който имаме към хората в Банско, Разлог, към туристическия отрасъл, да улесним качването на скиорите, сноубордисти и всички останали в планината и да понижим замърсяването на процедура от пътя, който всички сте били, знаете какво е... ", сподели министър председателят пред камерите и министрите.

" При всички положения, това, което може да се случи в буферната зона, която съставлява 2% от територията на Национален парк Пирин е единствено спортната инфраструктура. Естествено нито една керемида не може да бъде издигната отвън спортната и съпътстващата техническа инфраструктура ", увери за следващ път министърът на околната среда и водите Нено Димов.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР