Българският представител в Европейския парламент и съпредседател на ВМРО Ангел

...
Българският представител в Европейския парламент и съпредседател на ВМРО Ангел
Коментари Харесай

Смъкнаха му усмивката! Дадоха Кирил Петков на прокуратурата за извършване на умишлена вреда

„ Българският представител в Европейския парламент и съпредседател на Вътрешна македонска революционна организация Ангел Джамбазки алармира Прокуратурата на Република България за осъществяване на закононарушение, разказано в Наказателния кодекс, от страна на министър-председателя Кирил Петков. Сигналът се основава на Глава първа от Наказателния кодекс на Република България за умишлена щета на републиката. “, оповестяват от пресцентъра на партията.

Като претекст за подадения сигнал Джамбазки показва присъединяване на народния представител Станислав Балабанов в предаването „ Лице в лице “ по BTV през днешния ден. В него депутатът демонстрира в ефир записка, която, по негови думи, е написана от Кирил Петков. Става дума за лист хартия, откъснат от служебните бележници на Министерски съвет, върху който Петков е разписал концепциите си по отношение на допускането на Република Северна Македония до започване на договаряния за присъединение към Европейския съюз, заобикаляйки одобрената публична позиция на Република България.

„ Предвид обстоятелството, че има гласувана рамкова декларация на Народното събрание, която утвърждава наложената от Република България публична позиция, както и поради потвърждаването на същата тази позиция от страна на Консултативния съвет за национална сигурност, считам, че с дейностите си господин Кирил Петков е направил състава на закононарушението по член 103, прочие 1, раздел II, Глава първа от Наказателния кодекс, гласяща следното: „ Който, изпълнявайки държавна работа или предписание пред непознато държавно управление или интернационална организация съзнателно ги води във щета на републиката, се санкционира с отнемане от независимост от 10 до петнадесет години, както и с отнемане от права по член 37, алинея 1, т. 6 и 9 “, аргументира сигнала си до Прокуратурата съпредседателят на Вътрешна македонска революционна организация.

Ангел Джамбазки упорства още основният прокурор на България да употребява сегашния сигнал като легален мотив за формиране на досъдебно произвеждане против Кирил Петков.

В сигнала си той акцентира, че министър-председателят би трябвало да бъде притеглен, с цел да има правна опция да даде пояснения дали е направил опит да извърши умишлени дейности, с които да повреди ползите на Република България.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР