Българският посланик в Скопие Ангел Ангелов направи остър вербален демарш

...
Българският посланик в Скопие Ангел Ангелов направи остър вербален демарш
Коментари Харесай

Изгорено българско знаме и български фашистки окупатор на карнавал в Македония

Българският дипломат в Скопие Ангел Ангелов направи изострен устен демарш във външното министерство на Република Северна Македония във връзка информациите за изгорено българско знаме по време на събиране с маски, проведено като подмяна на обичайния Вевчански карнавал, оповестяват македонските медии.

Събирането бе разтурено от полицията, защото не са спазени ограниченията против разпространяването на ковид.

Медиите цитират известието по този мотив на вицепремиера и външен министър Екатерина Захариева, по чието предписание дипломат Ангелов е изразил мощно отвращение от вандалския акт.

Както оповестява Алсат М, в извънредно наелектризирана атмосфера и при засилено наличие на полицията участниците в събирането във Вевчани обичайно запалили маските си, само че запалили и българското знаме. Вевчанци били ядосани от държанието на полицията, която разтури карнавала, участниците в който се събраха самодейно.

Макар от община Вевчани да се отхвърлиха да провеждат карнавала, в условия на пандемия с по две маски - една за отбрана от ковид и друга карнавална, по улиците на Вевчани мина шествие с присъединяване на "български фашистки окупатор ", съветската ваксина Спутник, службата за стерилизация, законната продажба на марихуана, мексиканци, пирати, специфични служители на реда, оповестява вестник "Вечер ".

Заради неспазването на ограниченията се стигнало до напрежение, до интервенция на полицията и арестуване на част от участниците.

Правителството е майка за своите в Щип, а за народа във Вевчани е мащеха, съобщи във връзка намесата на полицията водачът на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски, представен от вестник "Република ". Той упрекна ръководещите в двойни аршини, напомняйки, че след локалните избори в Щип доста държавни функционери са чествали успеха, нарушавайки здравните протоколи против разпространяването на коронаривуса.

"Престъплението на маскираните вевчанци беше, че и след 1000 години са дръзнали да подлагат на критика властта, която не търпи рецензии. Затова - сопа ", написа в обществените мрежи и Антонио Милошоски, член на управлението на опозиционната партия.

Управляващият СДСМ уточни в известие, че група деятели, водени от ръководителя на Общинския комитет на ВМРО-ДПМНЕ във Вевчани, са почнали да предизвикат служителите на реда, които се намесили при нарушаването на ограниченията. ВМРО-ДПМНЕ съзнателно провокира случай във Вевчани, умишлено слага народа в заплаха, предизвика и покачва напрежението във Вевчани, се споделя в известие на ръководещата партия, която прикани жителите да останат мирни, да не се поддават на провокациите и да продължат да съблюдават ограниченията за отбрана от корованируса.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР