Българският пилот Никола Цолов даде осмото най-добро време в своята

...
Българският пилот Никола Цолов даде осмото най-добро време в своята
Коментари Харесай

Никола Цолов стартира 15-ти в двете състезания в Монако

Българският водач Никола Цолов даде осмото най-хубаво време в своята квалификационна група преди двете надпревари от Формула 3 в Монако и ще стартира конкуренциите по улиците на Монте Карло от осмата редица на стартовата решетка.

Никола бе в групата на нечетните спортни номер, българинът кара с №9 през тази година, която бе втора на писта. В нея Българския лъв няколко пъти се приближи до челото, само че в решителния си тур в самия завършек на сесията наподобява настигна трафик във втория бранш и се прибра в бокса. До първата надзор той бе записал персоналното си най-хубаво време в подготовка, само че във втория бранш загуби над три секунди и в последна сметка се отхвърли от обиколката.
 Как квалификацията на Никола Цолов в Монако ще бъде по-различна Как квалификацията на Никола Цолов в Монако ще бъде по-различна
Така той остана на осмото място и ще би трябвало да започва двете надпревари на следващия ден и в неделя от 15-то място. Българинът бе най-бърз от водачите на АРТ Гран При през днешния ден със своето време от 1:24.911. Кейлън Фредерик, който кара дружно с Никола във втората група реализира 1:25.888, а Грегоар Соси записа 1:25.456 в първата група.

Въпреки това си по-слабо достижение швейцарецът ще стартира от шестата редица в неделя и ще бъде на полпозишъна на следващия ден, откакто остана шести в своята група. Тъй като най-бързият в група на Никола Цолов – Габриеле Мини (Хайтек) бе по-бърз от най-бързия в групата на Соси – Дино Беганович (Према), водачите от групата на Цолов и Мини ще бъдат на нечетни позиции в неделния ден. Тези от групата на Соси и Беганович пък ще бъдат на четните места, а първите 12 на неделната решетка ще бъдат обърнати за старта на спринта на следващия ден.

Спринтовото съревнование на Формула 3 в Монако стартира на следващия ден в 12:00 часа българско време. То ще бъде с дълготрайност от 23 обиколки и първите 10 в него ще вземат точки за генералното класиран. Основната конкуренция в неделя ще стартира в 9:00 часа българско време, а в нея водачите ще завъртят 27 тура на трасето в Княжеството. 

Снимки: Imago
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР