Българският патриарх и Софийски митрополит Неофит посрещна в патриаршеския си

...
Българският патриарх и Софийски митрополит Неофит посрещна в патриаршеския си
Коментари Харесай

Светогорско чудо донесе здраве в дома на патриарх Неофит

Българският патриарх и Софийски митрополит Неофит посрещна в патриаршеския си дом мощите на светите равноапостолни братя Кирил и Методий. Те бяха пренесени с тържествено литийно шествие от катедралния храм „ Св. вмчца Неделя “ до Софийска света митрополия, съобщи Българска национална телевизия.

Светейшият патриарх приветства гостите и като се поклони благоговейно на светите мощи и на частицата от Светия Кръст Господен, насочи първосветителския си благослов и молитвени благопожелания към игумена на Светогорския манастир Есфигмен архимандрит Вартоломей и манастирското приятелство.

Той от своя страна подари на Негово Светейшество икона на Света Богородица „ Умиление “.



"Това е една икона на Света Богородица от Света гора за цялата Българска черква и за целия български набожен народ. Света Богородица да закриля България и светите Кирил и Методий да са тези, които придвижват молитвите на народа към Бога. Любовта и единството, които са посланието на Спасителя - това, което ни е завещал от Бога, да сплоти целия български народ ", сподели архимандрит Вартоломей, поднасяйки иконата като подарък на Негово Светейшество.

На 23 май българският патриарх Неофит беше изписан от болница. Преди две седмици патриарх Неофит претърпя случай след рухване и прекара 14 дни в столично лечебно заведение, където беше опериран.

В момента той се намира в патриаршеския дом при Софийска света митрополия, където продължава с рехабилитационни процедури до цялостното си възобновяване.

Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР